Ministerija: Baltijos jūros krantų tvirtinti nereikia

Baltijos jūros krantams pavojus negresia, todėl imtis skubių priemonių krantams tvirtinti nereikia. Taip nuspręsta per penktadienį Palangoje vykusį Aplinkos ministerijos ir savivaldybės atstovų susitikimą.

„Pasikeista nuomonėmis, išklausytos naujos idėjos, kokiais būdais reikėtų tvarkyti krantus ties Karkle ir ties Olando kepure. Priimti sprendimai kol kas tokie, kad ten iš tikrųjų ties Karklės kapinaitėmis nėra tokia tragiška situacija, kokia ji bandoma buvo pateikti“, - po susitikimo BNS sakė Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos departamento direktorius Laimutis Budrys.

Nerimaujant dėl to, kad gali būti nuplautos Karklės kapinaitės, siūlyta akmenimis sutvirtinti Olando kepurės ir Palangos kopų ruožą bei prašyta leisti išmėginti eksperimentinį metodą. Tačiau Aplinkos ministerijos atstovo teigimu, nebūdingi metodai gali sukelti tik dar didesnę nelaimę. Be to, mokslininkų duomenimis, situacija Karklėje dar prieš 25 metus buvo gerokai prastesnė.

Dėl šių priežasčių nuspręsta kol kas jokių tvirtinimo darbų nesiimti - nauja krantų tvarkymo programa bus rengiama kitiems metams.

„Jei Anatolijaus tipo uraganas stipriai smogtų į krantą, tada jau reikėtų imtis tų hidrotechninių statybų, tai visuomet iššaukia neigiamą poveikį kituose ruožuose“, - teigė L.Budrys.

Tačiau neįvykus jokioms panašioms nelaimėms, specialisto teigimu, „Karklės kapinaitės kaip stovėjo, taip stovės“.

Ketvirtadienį Aplinkos ministerijos darbuotojų grupė kartu su Pajūrio juostos tvarkymo programos konsultacinės darbo grupės nariais apžiūrėjo ir įvertino Baltijos jūros krantų būklę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neministras

neministras portretas
tokia "ministerija" irgi nafig reikalinga...

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti Vengrijos žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt

gebelsas

gebelsas portretas
Tarybiniai mokslininkai istyre ir padare isvada kad giliau nei 12 metru Klaipedos uosto gilinti negalima..... uzslinks.,..... o juk tada ir kariniai laivai buvo Klaipedoje.... siandien i ta nuomone mums nusisvilpt.... mes protingi... ir drasus...
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių