Ministerija grąžins Žuvų aukcionui gautą 5,6 mln. litų paramą

Žemės ūkio ministerija dėl galimų pažeidimų statant Klaipėdos žuvų aukciono pastatą nutarė grąžinti ES gautą 5,6 mln. litų paramą šiam objektui. Toks valdžios žingsnis sujudino Baltijos žvejus, rašo "Lietuvos rytas".

"Buvo pažeisti viešųjų pirkimų įstatymai - be konkurso panaudotas milijonas litų. Jei nieko nedarytume, mums grėstų griežtos sankcijos už Kaimo plėtros ir žuvininkystės programai skirtų ES lėšų švaistymą", - sakė žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas.

Nesutikęs savo noru trauktis iš Žuvininkystės produktų aukciono direktoriaus pareigų Vaidutis Marcinkėnas prieš porą mėnesių buvo atleistas iš pareigų kaip asmuo, praradęs naujojo Žuvininkystės departamento vadovo Dariaus Nieniaus pasitikėjimą.

Po trejų metų nustatyti viešųjų pirkimų pažeidimai nustebino Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos vadovą Alfonsą Bargailą: "Aukcionas dirbo sėkmingai - žuvų kainos išaugo".

Tuo tarpu Baltijos jūroje žūklaujančių žvejų Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvų perdirbėjų konfederacijos vadovas Algirdas Aušra aukciono veikla nepatenkintas.

"Jis nebuvo susietas su tarptautine rinka, kad žvejai matytų, kokios kainos yra Belgijoje, Olandijoje, Prancūzijoje", - pastebėjo A.Aušra.

Trejus metus aukciono veiklą kontroliavusių valstybės institucijų priežiūros terminas jau baigiasi: kitąmet vasario 6-ąją jis turėtų būti perduotas žvejų asociacijoms. Aukcione žvejai dabar realizuoja apie 70 proc. laimikio.


Šiame straipsnyje: Žuvų aukcionas

NAUJAUSI KOMENTARAI

saule

saule portretas
Kas dėl to kaltas???? Tikriausiai kaltų ir vėl nėra

Mailius

Mailius portretas
O kaip su mailiaus istorija? Tylu,tylu

Žvejys Iš Palangos

Žvejys Iš Palangos portretas
Visa žuvininkystės ir pseudo žuvų išteklių tyrimai yra legali Europos Sąjungos ir Lietuvos biudžeto pinigu plovykla. Vien snukiai vadovų ko verti. Būtina daryti esmines reformas. Tuos dvidešimt metų jie važinėja kur nori ir kada nori su valstybinėmis specialiai nežymėtomis mašinomis, gyvena ir dirba su savo bobšėmis, ir vaidina neva daro svarbų darbą Lietuvai. Būtina esminė reforma. Neprileisti senų partinukų ir susikompromitavusių sovietinio raugo valdininkų, bei jų augintinių. Kitaip Lietuvos žuvininkystės mokslas ir toliau bus paskutinėje besivelkančiųjų pertvarkos nenorinčių šalių vietoje. Aukcionas to pavyzdys.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių