Ministras ragino klaipėdiečius susitelkti sunkmečiui

Šiandien Klaipėdoje lankęsis sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas geresnių laikų žadėti nesiryžo.

Po vizitų uostamiesčio ligoninėse jis surengė susitikimą su miesto sveikatos priežiūros įstaigų vadovais. Ministras paragino medikus susitelkti ir kartu išgyventi laukiantį sunkmetį.

A.Čaplikas priminė, kad artimiausiu metu Seimui bus pateiktas svarstyti sprendimo projektas, kuriuo privalomojo sveikatos draudimo fondas būtų mažinamas daugiau kaip 300 mln. litų.

„Grįšime į praėjusių metų lygį. Išgyvenome anuos metus, turėsime išgyventi ir šiuos“, - kalbėjo ministras.

Jis užsiminė ir apie planuojamus įvesti vadinamuosius lovadienio, recepto, registracijos mokesčius pacientams. Tačiau kol kas dar nėra aišku, kada tai įvyks. Ministro nuomone, šių mokesčių dydžius turėtų nustatyti sveikatos priežiūros įstaigų steigėjai, daugiausiai savivaldybės.

Ministras neabejojo, kad papildomi mokesčiai padės sureguliuoti pacientų srautus. Į gydymo įstaigas esą ateitų tik tie, kuriems tikrai reikia medicininės pagalbos, o ne tie, kurie kreipiasi socialinės globos ir paramos klausimais.

A.Čaplikas apgailestavo, kad iki šiol nesėkmingai buvo vykdomas projektas „e-sveikata“.

„Pinigų išleista daug, o rezultatų jokių. Nekaltinu nei buvusių ministrų nei tų, kurie galbūt nepadarė to, ką reikėjo. Ateityje tiesiog stengsimės nekartoti klaidų“, - sakė ministras.

Jis žadėjo, jog po mėnesio ar dviejų visuomenei susipažinti bus pateiktas ketvirtojo šio projekto etapo planas ir įgyvendinimo priemonės.


Šiame straipsnyje: čaplikassveikatos ministras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių