Mitinguotojai atkreipė dėmesį į atominės energetikos grėsmes

Černobylio branduolinės katastrofos pasekmes likvidavę lietuviai šiandien jaučiasi palikti likimo valiai. Mitingo dalyviai kvietė prisiminti ne tik šią avariją. 

Antradienį Klaipėdoje, Atgimimo aikštėje vyko sankcionuotas mitingas Černobylio branduolinės katastrofos aukų atminimui pagerbti.

Negausiai susirinkę mitingo dalyviai taip pat siekė atkreipti dėmesį į atominių elektrinių keliamą grėsmę visame pasaulyje. Lietuvos pasienyje projektuojamos atominės elektrinės gali tapti nuosprendžiu visam kraštui, įspėja mitinguotojai.

Jie ragina Prezidentę, užsienio reikalų ministeriją, europarlamento narius imtis atitinkamų veiksmų, kad būtų sumažinta ir pašalinta atominė grėsmė netoli Lietuvos sienų.

Seimo narių ir Vyriausybės bus prašoma peržiūrėti priimtą Nacionalinę energetikos strategiją ir sustabdyti priimtą Ignalinos atominės elektrinės įstatymą. Prioritetas esą turėtų būti teikiamas atsinaujinančių energetikos šaltinių plėtrai. 

Mitingo dalyviai kvietė nepamiršti ir žmonių, prieš kelis dešimtmečius likvidavusių Černobylio atominės elektrinės avarijos pasekmes. Tuomet rizikavę savo gyvybe ir sveikata vyrai šiandien jaučiasi pamiršti ir palikti likimo valiai.

Vien iš Lietuvos avarijai likviduoti į Černobylį buvo pasiųsta virš 7 tūkst. vyrų, tarp jų – 224 klaipėdiečiai. Daugelio jų šiandien jau nebėra gyvųjų tarpe.

Tuo pat metu, kaip ir Klaipėdoje, panašus mitingas vyko ir Vilniuje, kur rinkosi ir kitų miestų gyventojai.


Šiame straipsnyje: Černobylis

NAUJAUSI KOMENTARAI

pagal dalyviu skaiciu....

pagal  dalyviu  skaiciu.... portretas
aiskiai matosi, kad Judejimo vadovai neturi pasitikejimo cernobyieciu tarpe, Tikslas pasiektas, nusivylimas atliko savo darba.

paminejo......

paminejo...... portretas
,,Paukstuka,, padejo ,kaip dvasino taip dvasins ir toliau, musu kalte ,kad dar esame gyvi.

isparceliaves.....

isparceliaves..... portretas
Klaipedos komiteto tureta turta, tamposi po teismus, organizuoja mitinginius spektaklelius ir kaltina valdzia, koks vadovas tokia ir padetis iki sekancio mitingelio.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių