Modernią įrangą trikdo bėdos


Modernios uostamiesčio tarybos posėdžių įgarsinimo ir transliavimo internetu įrangos veikimas stringa. Aiškinama, kad pati technika nėra sugedusi, atsiranda tik tam tikrų sutrikimų.

Praėjęs miesto tarybos posėdis Klaipėdos savivaldybės interneto svetainėje buvo transliuojamas ne nuo pradžių. Uostamiesčio politikai savivaldybės administracijai pavedė išsiaiškinti tokių sutrikimų priežastis.

Įjungti įgarsinimo įrangos nepavyko ir praėjusią savaitę vykusio Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio nariams.
Klaipėdos savivaldybės Informacinių technologijų poskyrio vedėjas Darius Kadys aiškino, kad tarybos posėdžio metu transliacija buvo sutrikusi dėl atliktų dokumentų valdymo įstaigos struktūros pakeitimų.

„Paleidimo metu netinkamai suveikė programinės įrangos sąsaja – sistema negalėjo pasiimti posėdžio darbotvarkės“, – komentavo vedėjas.

D.Kadys atkreipė dėmesį, kad Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio organizatoriai nebuvo išreiškę pageidavimo dėl įgarsinimo. Paprastai sistema būna išjungta, todėl ji ir neveikė.

Problemų dėl interneto transliacijos buvo kilę ir anksčiau. Pasak D.Kadžio, sutrikimai buvo nulemti skirtingų priežasčių.

„Pastarieji sutrikimai kilo dėl laikinai nutrūkusio elektros tiekimo – nutrūko ryšys su centriniu įrenginiu, kai buvo perdegęs tinklo komutatorius. Dėl to laikinai neveikė sistema“, – aiškino vedėjas.

Moderni posėdžių įgarsinimo ir transliavimo internetu įranga uostamiesčio savivaldybėje buvo sumontuota prieš daugiau nei dvejus metus.

Ji buvo įsigyta specialaus projekto metu. Šiame projekte dalyvavo septynios savivaldybės.

Pasak D.Kadžio, atskiro pirkimo Klaipėdos savivaldybė neorganizavo. Preliminariai skaičiuojant, techninė ir programinė įranga bei jos įdiegimas atsiėjo apie 200 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūrint

Žiūrint portretas
į tą ,,patrešusį"savivaldybės int.puslapį na niekaip netelpa galvoje kad tokia seniena tiek kainuoja.Gal kabeliai paauksuoti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių