Modernizuojama jūros stebėjimo informacinės sistema

Nuo praėjusių metų pabaigos Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos įgyvendina Jūros stebėjimo informacinės sistemos modernizavimo projektą, kurį užbaigus bus atnaujinta Jūros ir pakrančių stebėjimo sistema ir sudarytos sąlygos efektyviau vykdyti Karinėms jūrų pajėgoms priskirtas jūros ir pakrančių stebėjimo, kontrolės, paieškos ir gelbėjimo funkcijas.

Jūros stebėjimo informacinės sistemos modernizavimo projekto metu naujai įdiegta programinė įranga papildys šiuo metu Karinių jūrų pajėgų naudojamą Jūros ir pakrančių stebėjimo sistemą, kuri buvo įrengta dar 1995 m. padedant Švedijai. Atnaujinus sistemą, jūros ir pakrančių stebėjimas ir kontrolė bus vykdomi modernesnėmis priemonėmis ir efektyviau panaudojant personalą.

Modernizuota sistema automatiškai apdoros jūros ir pakrančių stebėjimo duomenis, gaunamus iš jūros stebėjimo postų, ir sukurs jų skaitmeninį vaizdą. Taip pat projekto metu bus papildomai įdiegtas modulis, skirtas žmonių paieškos ir gelbėjimo funkcijoms vykdyti. Tai suteiks galimybę greičiau ir tiksliau atlikti skaičiavimus, reikalingus vykdant paieškos ir gelbėjimo operacijas jūroje.  Modernizuota Karinių jūrų pajėgų Jūros ir pakrančių stebėjimo sistema suteiks galimybę prireikus perduoti šios sistemos duomenis bet kuriai suinteresuotai institucijai.

Tęsiant projektą, planuojama į Jūros ir pakrančių stebėjimo sistemą integruoti ir iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto laivų informacinės sistemos gaunamus duomenis. Taip pat ateityje numatoma, kad Karinių jūrų pajėgų Jūros stebėjimo informacinės sistemos duomenys, kartu su kitų valstybės ir tarptautinių institucijų disponuojama jūros stebėjimo informacija, bus integruoti į bendrą nacionalinį jūros paveikslą.


Šiame straipsnyje: jūros stebėjimo sistema

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių