Mokamas mašinų stovėjimas: pažeidėjams didėja baudos

Už automobilių stovėjimą nesusimokėję klaipėdiečiai nuo kitos savaitės ne tik bus aktyviau baudžiami, bet ir turės plačiau atverti piniginę, nes padidės baudos.

Atvesdins pareigūnai

Nuo kovo 1-osios įsigalios Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos, pagal kurias rinkliavos už automobilio stovėjimo kontrolę turės užtikrinti nebe policijos pareigūnai, o savivaldybė.

Dar viena naujovė – nuo kitos savaitės nebebus blokuojami automobilių, kurių vairuotojai nesumokėjo už jų stovėjimą, ratai.

Kontrolieriai tokią transporto priemonę nufotografuos ir prie lango priklijuos pranešimą. Jį gavęs pilietis turėtų lapelio neišmesti, o atvykti į savivaldybę, kad būtų surašytas protokolas ir skirta bauda.

"Klaipėdiečiams, padariusiems pažeidimų, siųsime registruotus laiškus, kad jie atvyktų pasirašyti protokolo. Jei į tai nebus reaguojama, tuomet tokius nedrausmingus gyventojus atvesdins policininkai", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Didėja bauda

Nuo kovo 1-osios didėja ir baudos vairuotojams, kurie nesumokėjo už automobilio stovėjimą. Jos sieks nuo 80 iki 140 litų. Iki šiol už tokį pažeidimą tekdavo sumokėti nuo 50 iki 100 litų.

L.Dūda neslėpė, jog dabar svarbiausia rasti būdą, kaip kontroliuoti rinkliavos nemokančius klaipėdiečius.

"Viešosios tvarkos poskyryje yra tik du žmonės, iš kurių vienas dabar serga. Todėl tikrai neturime pajėgų. Teks priimti naujų darbuotojų, aišku, jei pritars politikai", – teigė L.Dūda.

Politikų bus prašoma į Viešosios tvarkos poskyrį priimti 10 žmonių – esą penkių reikia kontroliuoti, ar klaipėdiečiai susimoka už automobilių stovėjimą, likusieji turėtų prižiūrėti, kaip uostamiesčio gyventojai laikosi įvairių miesto tvarkos taisyklių.

Vieno naujo darbuotojo vidutinė alga su mokesčiais "Sodrai" iš miesto biudžeto pareikalautų apie 2,8 tūkst. litų.

Nubaus dvigubai daugiau

"Biudžete yra pajamos ir išlaidos. Darbuotojai turės surinkti tiek baudų, kad jų užtektų algoms", – teigė L.Dūda.

Šiemet į miesto biudžetą pateks tik 40 proc. baudomis gautų pinigų, kitąmet – 100 proc.

Pernai Klaipėdoje buvo nubausta 4890 vairuotojų, nesusimokėjusių už automobilių stovėjimą. Anot Miesto ūkio departamento direktoriaus, šiemet šis skaičius turėtų būti dvigubai didesnis.

"Lapelių pranešimams apie padarytą pažeidimą mes turime daug. Ratų blokatorių pristigdavo, todėl negalėdavome nubausti visų rinkliavos nesumokėjusių vairuotojų. Kitaip tariant, dabar galėsime bausti visus, kurie daro pažeidimą", – paaiškino L.Dūda.

Kol savivaldybė neįdarbins naujų darbuotojų, už automobilių stovėjimą nesusimokėjusius vairuotojus gaudys policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
Eilinį kartą straipsnis nieko vertas.Tai gal priminkite ,kokie tie mokesčiai,kada mokėti o kada ne.

klp

klp portretas
? ar dar ne visi evakuavosi is to liuno?

vil...

vil... portretas
nieko sau 2800 vienam žmogui išlaikyti, kad kas mums tiek duotų..
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių