Moksleivių mokslinėje konferencijoje – apie toleranciją

Klaipėdos universitete (KU) nuvilnijo pirmą kartą organizuota mokslinė mokinių konferencija „Tolerantiška mokykla – saugi visuomenė“, kurios sėkmingas debiutas organizatorius jau verčia galvoti apie kitų metų renginį ir užgimusios tradicijos tęsimą. 

Didelio mokinių dėmesio sulaukusią konferenciją inicijavo KU Pedagogikos fakulteto socialinės pedagogikos katedra kartu su Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo skyriumi.

Viena iš konferencijos organizatorių, KU Socialinės pedagogikos katedros vedėja Ilona Klanienė, pasakojo, kad jų katedra daug dėmesio skiria įvairiems socialiniams, diskriminacijos ir tolerancijos tyrimams mokyklose.

„Apie minėtus reiškinius norėjome paklausti ir jaunų žmonių bei sužinoti, kas vyksta jų mokyklose. Mes, suaugusieji, neretai vadovaujamės jau susiformavusiu požiūriu. Vaikai į problemas dažnai žiūri žaismingai, kūrybiškai ir su humoru. Suvieniję jaunimo patirtį ir mokslininkų žinias tikimės pagerinti padėtį mokyklose“, – kalbėjo I.Klanienė.

Anot jos, taip pabrėžiamą įvairovę visuomenėje puikiai iliustravo gausus skirtingų konferencijos dalyvių skaičius. Renginyje pranešimus tolerancijos tema parengė moksleiviai, atstovavę 20 ugdymo įstaigoms. Tarp jų – ne tik Klaipėdos, bet ir Šiaulių, Veiviržėnų, Kretingos, Šilutės ir Plungės rajonų mokyklų komandos.

„Įvairovę atspindėjo ir prie konferencijos prisijungę mokslininkai, praktikai, Švietimo skyriaus ir Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos „Apskritasis stalas“ atstovai. Į tolerancijos reiškinį galėjome pažvelgti iš įvairių pozicijų. Manome, kad jaunimo kultūra gali padėti tobulinti visuomenę“, – kalbėjo katedros vedėja.

Geriausio pranešimo autoriais komisija išrinko Klaipėdos „Baltijos“ gimnazijos komandą ir ją ruošusius pedagogus. Laimėtojams suteikta proga dalyvauti tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje „Ugdymo inovacijos ir iššūkiai“, kuri vyks Klaipėdos universitete gegužės 7–9 d.

Antrosios vietos nugalėtoja tapo uostamiesčio „Varpo“ gimnazijos atstovė, o trečiąja vieta džiaugėsi Klaipėdos Vitės pagrindinė mokyklos komanda.

„Vos įpusėjus konferencijai supratome, kad renginys – pavykęs. Nustebino gausus dalyvavusiųjų skaičius. Galvojame, kad kitais metais mokslinė konferencija turėtų būti dar didesnė ir rengiama Lietuvos mastu. Prie jos galėtų prisijungti ir tėvų forumas“, – prognozavo I.Klanienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugis

Eugis portretas
tolerancija dar baisesne uz piderastija.

Savas

Savas portretas
O turetu buti: „Tautine mokykla – saugi visuomene“.

Haha

Haha portretas
Tai ką, skleidėt pyderastų idėjas? Galbūt pats laikas pradėti mokyklinukų uniformas su užtrauktukais subinėse siūti!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių