Mokslo metų pradžia Klaipėdoje pažers naujovių

Šiais mokslo metais mokyklose netrūks naujovių. Kai kurios mokyklos savo auklėtinius pasitiks pasikeitusiu statusu.

Sumažėjo mokinių

Rugsėjo 1-ąją į Klaipėdos mokyklas sugužės gerokai mažiau moksleivių nei tikėtasi. Įprastai per metus mokyklose sumažėdavo apie 1300 mokinių. Šiemet šis skaičius šoktelėjo iki 1800.

Laukiama, kad šią rugsėjo 1-ąją mokyklų duris pravers apie 17 413 mokinių. Klaipėdos švietimo skyriaus Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėja Virginija Kazakauskienė viliasi, jog tai nėra galutinis skaičius – dalis moksleivių ir paskutinėmis vasaros dienoms dar migruoja tarp mokyklų.

Tad rugsėjo pradžioje šis skaičius turėtų būti didesnis keliomis dešimtimis. Tradiciškai į mokyklas ateis mažiau pirmokų. Prognozuojama, kad pirmą kartą į mokyklos suolą sės apie 1360 pirmokų. Pernai į pirmas klases atėjo per 80 vaikų daugiau.

Pastaraisiais metais dvyliktokų būna keliais šimtais daugiau nei pirmaklasių.

Taps progimnazijomis

Nuo šių mokslo metų pradžios pasikeis septynių pagrindinių mokyklų:  „Gabijos“, Martyno Mažvydo, Prano Mašioto, Verdenės, Simono Dacho, Tauralaukio ir Versmės statusas. Jos taps progimnazijomis.

Pagal naująjį Švietimo įstatymą šios mokyklos nebeturės 9–10 klasių. Likusios mokyklos išsaugos savo statusą.

Pokyčiai palietė Vydūno vidurinę mokyklą, kuri šiuos mokslo metus pradės naujoje vietoje. Ji perkelta į buvusios Ievos Simonaitytės pagrindinės mokyklos patalpas Žvejybos rajone.

Poskyrio vedėja pasidžiaugė, kad dėl persikraustymo mokykloje nubyrėjo gana nedidelis auklėtinių skaičius – 31. Šiemet joje mokysis 594 mokiniai.

Laukia pokyčiai

Pasak V.Kazakauskienės, šiemet mokyklose netrūks ir kitų naujovių: dėl priimto naujo Švietimo įstatymo bei poįstatyminių aktų gausos keisis visi dokumentai.

Mokykloms taip pat bus suteikta didesnė pasirinkimo laisvė bei savarankiškumas priimant sprendimus dėl ugdymo proceso organizavimo.

Daugiau išbandymų laukia kitataučių mokyklų, kuriose bus sustiprintas lietuvių kalbos dėstymas. Mat kitais metais valstybinį lietuvių kalbos brandos egzaminą šių mokyklų abiturientai laikys vienodomis sąlygomis su lietuviais.

Rugsėjo 1-osios programa Klaipėdoje

8 – 8.45 val. Pirmoji pamoka „Klaipėdiečiai už Lietuvą“ Lietuvininkų aikštėje, kur koncertuos meno kolektyvai ir pasirodys jaunieji krepšininkai

9 – 10 val. Mokslo ir žinių šventė švietimo įstaigose

12 val. šv. Mišios uostamiesčio bažnyčiose

16 val. Vasaros estradoje šventė moksleiviams „Švęsk kitaip“



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi oi 63m

oi oi 63m portretas
GEDA IR GAILA ,KAD VERSMES MOKYKLA NUSIRITO IKI TOKIO LYGIO.BUVO LAIKAI KADA GALIMA BUVO DIDZIUOTIES ,KAD JA LANKAI, O KAS BELIKO DABAR.PO KELERIU METU PADARYS TURBUT TIK PRADINE.GEDA TURETU BUTI DIREKTORIUI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių