Mokslo metų pradžia – su J. Jankevičiumi ir V. Grubliausku

Uostamiestį penktadienį užliejo jaunatviška moksleivių ir studentų banga. Rugsėjo 1-osios proga mieste vyko jiems skirti renginiai.

Nuo pat ankstaus ryto Klaipėdoje netrūko šventinės nuotaikos. Moksleivius į Lietuvininkų aikštę pakvietė tradicinė pirmoji pamoka, o nuo 10 val. mokslo metų pradžiai pažymėti skirti renginiai šurmuliavo ir miesto mokyklose.

Vakare, nuo 18 val. Klaipėdos moksleiviai rinkosi į „Švyturio“ areną, kur vyko specialus naujų mokslo metų pradžios koncertas. Mokinių diskotekoje susirinkusiuosius linksmino „radistai“, grupės „Golden Age“ merginos bei DVJ Gexx. Bilieto į šventinį koncertą kaina simbolinė – 1,50 euro.

Paminėti naujų mokslo metų pradžios rinkosi ir miesto jaunimas, įstojęs į aukštąsias ar profesinio ugdymo įstaigas.

Šiemet studentijos šventė buvo kiek kitokia – atsisakyta tradicinių aukštųjų mokyklų eitynių miesto gatvėmis.

Pasak Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos Karjeros ir komunikacijos skyriaus vedėjos dr. Genutės Kalvaitienės, eitynes pakeitė studentiškas piknikas Kultūros fabrike.

Rugsėjo 1-osios vakaro renginį pliaupiant lietui vedė humoristas Justinas Jankevičius. Kultūros fabriko pievoje jis kalbino uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską, televizijos laidų vedėją, tinklaraštininkę Indrę Stonkuvienę.

Vėliau studentus pajudėti kvietė ir plokšteles suko radijo laidų vedėja DJ Simona Bandita.

Po renginio jaunimo laukė vakarėlis socialiniame klube „Raketa“, kur linksmybėmis pasirūpino klaipėdietis DJ Endrio.

G. Kalvaitienė pastebėjo, kad šis renginys – viso jaunimo, ne tik aukštųjų mokyklų studentų, bet ir profesinių mokyklų mokinių, kurie pasirinko Klaipėdą kaip studijų ar mokymosi vietą, šventė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių