Mokykla – perspektyvių specialistų kalvė

Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklą kasmet baigia apie 350 auklėtinių, kurie nesunkiai įsilieja į darbo rinką ir įgytas žinias pritaiko praktikoje. Tam, kad jaunuoliams būtų paprasčiau apsispręsti dėl savo ateities, mokykla pakvies į Atvirų durų dienas.

Ateitį kuria dabar

Vakarų Lietuvos regiono jaunimas į Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklą plūsta įgyti darbo rinkoje paklausių specialybių. Čia ruošiami trijų krypčių – automobilių inžinerijos, grožio priežiūros ir paslaugų, verslo ir IT srities – specialistai.

Siūloma rinktis iš gausybės įvairaus pobūdžio pirminio ir tęstinio mokymosi programų: nuo automobilių mechanikos iki renginių organizavimo, reklamos kūrimo, programavimo.

Kai kurias iš išvardytų specialybių jaunuoliai gali mokytis baigę dešimt klasių.

Kaip pabrėžė Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos direktorius Valentinas Radavičius, profesinį išsilavinimą įgiję jaunuoliai tampa savo srities specialistais ir be vargo susiranda darbą pagal specialybę.

"Apie 80 proc. mūsų mokyklą baigusių mokinių puikiai įsilieja į naujų darbuotojų gretas, dar 15 proc. įstoja į kolegijas ir universitetus. Trumpiau tariant, "nulipdome" gerą žmogų ir perspektyvų specialistą", – apibūdino pašnekovas.

Nuo fotografo iki programuotojo

Atsižvelgdami į darbdavių poreikius ir tam tikrų sričių specialistų stygių, Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos darbuotojai nuolat koreguoja esamas bei kuria naujas mokymosi programas.

Neseniai atsiradusi nauja ne tik minėtoje įstaigoje, bet visoje Vakarų Lietuvoje "Java" programuotojo specialybė sulaukė nemenko susidomėjimo. Mokykla jau spėjo paruošti dvi šių specialistų laidas.

Pasak V.Radavičiaus, minėtos mokymo programos atstovai yra graibstomi darbdavių.

Maža to, mokymosi programų sąrašas šiemet pasipildė dar trejomis naujomis profesijomis. Baigusieji vidurinę mokyklą gali rinktis ne tik renginių organizatoriaus, bet ir fotografo ar elektroninės leidybos maketuotojo specialybes, o po dešimties ir dvylikos klasių – žiniatinklio programuotojo profesiją.

Centre – naujausia įranga

Pastebima, kad itin paklausiu tapo prieš dvejus metus duris atvėręs Variklinių transporto priemonių sektorinio praktinio mokymo centras. Jame esanti šiuolaikiška įranga, mokymo priemonės stebina ne tik naujus mokinius, bet ir darbdavius.

"Moderni įranga atitinka aukščiausius europinius standartus. Todėl nenuostabu, kad centre šiuo metu įgūdžius tobulina apie pusė tūkstančio žmonių. Ne tik mūsų, bet ir kitų profesinių mokyklų mokiniai, darbdavių atstovai", – akcentavo V.Radavičius.

Centre vykdomos automobilio remontininko, automobilių kėbulų remontininko, automobilių elektros įrengimų remontininko ir automobilių pardavėjo mokymo programos.

"Stengiamės paruošti auklėtinius taip, kad jie išmanytų savo darbo specifiką, nesunkiai adaptuotųsi, laisvai jaustųsi bei būtų finansiškai nepriklausomi", – pabrėžė mokyklos direktorius V.Radavičius.

Mokytis Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklą vilioja ir patrauklios gyvenimo sąlygos – jaunuoliai iš tolimesnių miestų apgyvendinami apšiltintame 300 vietų turinčiame bendrabutyje, mokiniams pagal jų pasiekimus skiriama stipendija.

Priėmimas – jau gegužę

Kaip teigė mokyklos projektų vadovas Rolandas Karnackas, savo žinias ir profesinius įgūdžius moksleiviai ir jų mokytojai kasmet tobulina stažuočių metu Lietuvoje bei užsienyje – mokykla turi partnerių visoje Europoje.

Auklėtiniai dalyvauja ir laimi įvairius respublikinius, tarptautinius konkursus, įsitraukia į projektinę veiklą.

Įstaiga bendradarbiauja su kitomis profesinėmis ir aukštosiomis mokyklomis.

"Nemiegame, mokiniai noriai dalyvauja renginiuose, akcijose, štai, šiemet įgyvendiname Lietuvos darbo biržos ir Jaunimo reikalų departamento vykdomą projektą "Atrask save". Dėka nuolat tobulėjančių mokytojų, jaunuoliai pasiekia gerų rezultatų", – atkreipė dėmesį V.Radavičius.

Balandžio 5, 6 d. 10–15 val. ir balandžio 7 d. – 10–14 val. mokykloje (J.Janonio g. 13) organizuojami Atvirų durų renginiai.

Tris dienas iš eilės vyks mokyklos specialybių pristatymas, susitikimai-diskusijos su verslo atstovais, mokyklos mokytojais, buvusiais mokiniais.

Bendrojo ugdymo mokyklų mokiniai, jų tėvai, mokytojai bus supažindinti su profesinio mokymo programomis bei galimybėmis įgyti patrauklias, darbo rinkoje paklausias specialybes.

Gegužės 22 d. prasideda priėmimo į Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklą laikotarpis. Neabejingi savo ateičiai kviečiami apsilankyti mokykloje ir išsirinkti profesiją, kuri taps karjeros startu.

Visa informacija apie priėmimą internete: www.klpvm.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių