Mokyklai šviesa – per daug prašmatnu

Klaipėdiečiams užkliuvo, kad atnaujintame "Vėtrungės" gimnazijos stadione labai tamsu – vakarais nesimato net bėgimo takų. Nors žibintai stovi ir veikia, įjungti jų neskubama.

Sportuojantys klaipėdiečiai jau kuris laikas stebisi, kam prie  įstaigos reikalingi šviestuvai, jei jų vis tiek niekas neįjungia.

Rudeniop ima temti vis anksčiau, todėl vakarais stadione neįmanoma sportuoti.

"Vėtrungės" gimnazijos stadione galima sportuoti tik su žibintuvėliu. Aplink stadioną yra pastatyti žibintai, bet jie nedega. Dega kiti – parke, šalia mokyklos, bet ne čia. Taip norima sutaupyti lėšų?" – klausė klaipėdietė Kristina.

Esą miesto valdininkija galėtų išspręsti šią gyventojams aktualią problemą, jei jau Klaipėdai suteikiamas 2018 m. Europos sporto miesto vardas. O gal šis titulas – tik dėl akių?

"Be manęs stadione tądien sportavo dar keturi penki žmonės. Vienas senukas su maždaug 4 metukų anūku taip pat atėjo aktyviai praleisti laiko. Tik kažin ar užsibuvo, nes ką tokioje aklinoje tamsoje su mažu vaiku gali daryti? Žodžiu, klaipėdiečiai sėdėti namie nenori, jiems reikia sportuoti, o sportui nepakenktų ir kelios lempos dėl saugumo", – tvirtino pašnekovė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova patikino, kad už mokyklos stadioną atsakinga ir juo rūpinasi pati "Vėtrungės" gimnazijos bendruomenė. Taip pat ir apšvietimu.

Mokyklos direktorius Ramvydas Juška neslėpė, kad vakarais palikti įjungtas šviesas mokyklai – per didelė prabanga.

Prašmatnybė. Juk sudėtos galingos lempos, kiek tada mūsų įstaigai reikės mokėti už apšvietimą?

"Prašmatnybė. Juk sudėtos galingos lempos, kiek tada mūsų įstaigai reikės mokėti už apšvietimą? Tai mokyklos turtas ir mokykla rūpinasi savo poreikiais, o ne mikrorajono", – nukirto direktorius.

Stadione įrengtą autonominį apšvietimą reguliuoti gali tik gimnazija, todėl jis naudojamas taupiai.

"Jeigu žmonės ateina vakare ir mokykla jau yra uždaryta, niekas žibintų neįjungia. Per naktį degti lempų juk nepaliksi", – aiškino R.Juška.

Paprastai žibintai įjungiami ir išjungiami atsižvelgiant į oro sąlygas ir stadiono užimtumą.

"Kai rytais mūsų vaikai eina sportuoti, įsijungia", – tarstelėjo R.Juška.

Vakarais stadione tam tikrais atvejais irgi būna šviesu, pavyzdžiui, kai vyksta sporto varžybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bočius

Bočius portretas
Nebūkit juokingi.Dėl kelių durnelių,sugalvojusių naktį palakstyti,mokykla švaistys savo lėšas.Jei apmokėtų savivaldybė,galėtų degt keli žibintai,kad bėgiotojai kojų neišsisukinėtų.

N.Puteikienei

N.Puteikienei portretas
Aš galvojau, kad tamista esate miesto taryboje? Tai kodėl per spaudą dabar piktinates savo pačios darbu? O tai ką mes delegavome, kad mieste tvarką darytų?

Taikos 55

Taikos 55 portretas
Nejaugi be leidimo leido pjauti tokius didelius medzius?Tai reikejo draugiskai .Juk matote ,kad musu namas pasyvus,vieni pensininkai.Galejot parodyti iniciatyvos,nueiti i valdyba,Juk be valdybos,nieko negali judinti.Butu bendras plotas sutvarkytas ir jums juk nauda.Argi salia apleistas namas geriau?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių