Mokyklas teberamsto pastoliai

Rugsėjį ir spalį uostamiesčio ugdymo įstaigas lankys visuomenės sveikatos saugos specialistai, kurie tikrins, ar mokyklose ir darželiuose vaikams saugu.

"Kai kurioms mokykloms neišduoti leidimai veiklai – higienos pasai. Šias ugdymo įstaigas ir tikrinsime pirmiausia, nes gali būti, jog situacija pasikeitė ir atitinkami dokumentai joms bus suteikti", – teigė Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė.

Anot jos, leidimų veiklai neturi kai kurios ugdymo įstaigos, kuriose tik prieš rugsėjo 1-ąją baigėsi remontas.

"Kai jis vyko, natūralu, jog įstaigose vaikai negalėjo mokytis, todėl joms nebuvo išduoti higienos pasai. Kai kurios kitos įstaigos buvo įspėtos, kad leidimai veiklai gali būti sustabdyti dėl higienos normų pažeidimų: nesuremontuotų sanitarinių mazgų, kosmetinio remonto stokos. Tikrinsime, ar situacija pasikeitė", – aiškino A.Šlepetienė.

Iki mokslo metų pradžios pavyko baigti darbus "Varpo" gimnazijoje ir Sendvario progimnazijoje – įstaigos buvo renovuotos, tai atitinkamai kainavo apie 4 mln. ir daugiau nei 3,3 mln. litų.

Pastoliai vis dar stovi prie Vitės pagrindinės mokyklos. "Tačiau visus tėvelius ir moksleivius galiu nuraminti, kad ugdymo procesui išorėje atliekami darbai tikrai netrukdys. Darbininkai dabar šiltina pamatus ir darbus turėtų baigti iki lapkričio, bet, manau, kad pavyks susitvarkyti dar anksčiau. Mokyklos vidus suremontuotas, laiptai į ją taip pat sutvarkyti", – pabrėžė Vitės pagrindinės mokyklos direktorė Elvyra Stanslovaitienė.

Šiais mokslo metais bus tęsiamas A.Brako dailės mokyklos pastato kapitalinis remontas. Darbai kainuos daugiau nei 5 mln. litų. Planuojama, kad jie bus baigti kitais metais.
A.Brako dailės mokyklos auklėtiniai nuo rugsėjo 16 dienos iki lapkričio turės lankyti šalia esančias "Aitvaro" gimnaziją ir "Gabijos" progimnaziją. Problemų esą neturėtų kilti, nes dailės užsiėmimai yra popietinė veikla.

"Mokyklose, kurių viduje vyksta remontas, ugdymo procesas tikrai neturėtų būti organizuojamas", – rekomendavo A.Šlepetienė.

Šiais mokslo metais bus pradėta dar dviejų mokyklų – "Smeltės" progimnazijos ir Vydūno vidurinės – pastatų renovacija. Darbai ugdymo procesui neturėtų trukdyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vite gaidys

vite gaidys portretas
suprantama is pavadinimo :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių