Molo gatvėje – eismo pokyčiai

Pirmojoje Melnragėje, Molo gatvėje, ratuotiems poilsiautojams bus daugiau aiškumo. Įrengti ženklai, kur draudžiama statyti automobilius. Liko atnaujinti horizontalųjį ženklinimą.

Vairuotojai buvo įpratę

Stovėti draudžiantys ženklai Molo gatvės dalyje nuo Audros gatvės į šiaurę įrengti prieš mėnesį. Palikti automobilius uždrausta kairėje pusėje, žiūrint nuo vadinamojo žieduko pusės.

Ir anksčiau dalyje šios pusės nebuvo galima statyti automobilių. Tai pažymėta horizontaliuoju ženklinimu, kuris jau nusitrynęs.

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė atkreipė dėmesį, kad kitose vietose žmonės iki šiol nebuvo pratę palikti mašinų.

"Dėl naujų ženklų rūpesčių tikrai neturėjo kilti", – prognozavo vyriausiasis specialistas.

Molo gatvės dalyje numatyta atnaujinti horizontalųjį ženklinimą. Prieš keletą metų savivaldybė buvo pažymėjusi, kur draudžiama palikti automobilius.

Horizontalusis ženklinimas šioje gatvėje jau apsitrynęs. Laukiama, kada kelininkai galės atlikti šiuos darbus. Dabar jie pluša kituose objektuose.

Horizontalusis ženklinimas Molo gatvėje nesikeis. Kaip ir iki šiol, bus draudžiama palikti mašinas prie parkomato – vairuotojai galės tik trumpam sustoti ir susimokėti.

Už nelegalų ženklinimą – bauda

Prie parkomato buvo atsiradęs ir nelegalus horizontalusis ženklinimas. Netoli parkomato geltonai buvo nudažytas šaligatvio bortelis. Matyti, kad tai padaryta neseniai.

Vairuotojai suabejodavo, ar galima palikti mašiną šioje vietoje, nors dažų atspalvis ir neatitiko tų, kuriais žymimos teisėtos linijos. Jis buvo daug šviesesnis.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai surašė protokolą namo, prie kurio buvo nuspalvintas šaligatvis, šeimininkams.

Šis žymėjimas nebuvo suderintas nei su savivaldybe, nei su policija. Už nelegalų ženklinimą gresia solidi bauda – nuo 140 iki 300 eurų.

Taip pat pažeidėjui gali tekti atlyginti padarytus nuostolius. Tokie savavališki veiksmai gali būti traktuojami kaip miesto turto suniokojimas, tad savivaldybė gali kreiptis dėl žalos atlyginimo.

Nuostolių veikiausiai patiriama ir dėl nerinktos rinkliavos už automobilių stovėjimą.

"Savininkams buvo surašytas ne tik protokolas, bet ir raginimas pašalinti žymėjimą. Pažiūrėsime, ar šis buvo įvykdytas", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Saulius Valiulis.

Anksčiau nelegalių žymėjimų buvo galima išvysti ir prie kitų Molo gatvės namų. Šaligatvių borteliai buvo nudažyti ir geltonai, ir baltai, ir vientisa linija, ir punktyrais. Taip žmonės siekė, kad prie jų tvorų gatvėje nebūtų paliekamos mašinos. Dabar šie žymėjimai nusitrynę.

Vertina ir kitas gatveles

Pasak V.Paukštės, svarstoma, kaip geriau organizuoti mašinų stovėjimą ir kitose toje Pirmosios Melnragės dalyje, arčiau jūros esančiose gatvelėse.

Ženklai visiems galioja vienodai.

"Kelis kartus pats buvau nuvažiavęs į vietą įvertinti situaciją. Vyko ir viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" darbuotojai. Palei kopas esančioje gatvelėje būna pristatyta daugiausia automobilių. Galvojame, kaip organizuoti eismą, kad gyventojams būtų lengviau. Didžiausia bėda, kai užstatomos išvažos iš kiemų", – teigė vyriausiasis specialistas.

V.Paukštė tvirtino, kad gyventojų pačių prašoma susitarti, kurioje pusėje būtų galima uždrausti mašinų stovėjimą, tačiau jie turi suprasti, kad ir patys negalės palikti mašinos gatvėje prie savo namų.

"Mašinas bus uždrausta visiems statyti. Kartais gyventojai įsivaizduoja, kad jie ir toliau galės palikti automobilius. Ženklai visiems galioja vienodai. Norime rasti pagalbos būdą, kuris tenkintų visus", – komentavo vyriausiasis specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melnaragei

Melnaragei portretas
Tai ir Klaipėda nuo seno, kai įsikūrė, buvo kaimelis sau prie pilies. Galėjo tokiu ir likti, bet va - atėjo visokie "liberastai" pristatė uostų, kaminų, chruščiovkių, parkomatų ir šviesoforų sankryžose. Ir visa tai, kad paniekinti senovę ir išnaikinti lietuvius, ne kitaip. Beje, kai kurie Klaipėdos gyventojai įsižeidžia, kai juos pavadina lietuviais. Jie sakosi esą lietuvininkai, šyšioniškiai. Tai gal čia tų užmačios lietuviams iš Klaipėdos išrūkyti?

Melnarage

Melnarage portretas
Melnrage isikūrė nuo seno kaip žvejų kaimelis su mažais nameliais ir galėjo likti toks iki šių dienų, etnografinė, poilsinė, turistų mėgstama vieta, po nepriklausomybės proto bokštai, sunaikino žvejybą, pristatė pilių, daugiaaukščių visokio projekto namų, parkomatu sankryžose, galų gale pastatys išorinį uostą su kiniečių invazija ir Lietuva žydės be lietuvių

Praeivis

Praeivis portretas
Nu jo. Pati geriausia išeitis - apsitverti, neleisti, uždrausti. Melnragė, toli gražu, dar ne privatus kurortas, nors ir labai norėtųsi ne tik uostą išsprogdinti, bet ir spygliuotomis tvoromis su šlagbaumais atsitverti, ginkluotą sargybą su šunimis išrikiuoti. Na ir facecontrol privalomas. Nepatiko snukis - jukš iš kur atėjęs. O litovcai seniai jau pripratę su mašinomis nuo lovos iki kito slenksčio . Tradicija tokia. Nesvarbu ženklai, kapinės ar apskritai padorumas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių