Moterų be tualeto nepaliks

Pirmosios Melnragės moterų paplūdimio lankytojoms šį sezoną dar teks sukti galvas, kur pulti prispaudus reikalui. Savivaldybei nepavyko nupirkti konteinerinio tualeto, kuris turėjo būti pastatytas šio pliažo prieigose.

Oficialaus Pirmosios Melnragės moterų pliažo lankytojos jau ne kartą skundėsi, kad čia trūksta tualeto. Įsivyravus saulėtiems orams, skundai vėl pasipylė, mat artimiausias tualetas yra toli. Jis stovi Pirmosios Melnragės centrinio pliažo pašonėje.

Praėjusiais metais miesto valdžia apsisprendė įrengti tualetą šio moterų paplūdimio prieigose. Aptartas ne vienas variantas.

Galiausiai, įvertinus situaciją, nuspręsta, kad konteinerinis tualetas galėtų išdygti Kopų gatvėje, pakeliui į moterų pliažą. Teigta, kad įrengti jo pačiame paplūdimyje nebuvo galimybių.

Planuota, kad konteinerinis tualetas moterų paplūdimio prieigose bus pastatytas jau šį sezoną. Laiko reikėjo reikėjo suprojektuoti ir pakloti nuotekų tinklus, nupirkti patį tualetą.

Tačiau planai taip ir liko neįgyvendinti. Nemalonių staigmenų pateikė praėjusiais metais organizuoto viešojo konkurso konteineriniam tualetui įsigyti dalyviai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė informavo, kad dalyvių pasiūlymus teko atmesti, nes kainos buvo per didelės.

"Kai įvedė eurą, kainos, buvusios litais, virto eurais. Vienas dalyvis konteinerinį tualetą siūlė už 71 tūkst. eurų, kitas – 65 tūkst. eurų. Labai didelės sumos. Prieš keletą metų, dar prieš įvedant eurą, konteinerinis tualetas atsiėjo 72 tūkst. litų. Tad pasiūlymus teko atmesti", – palygino vedėja.

Jau rengiamasi skelbti naują konkursą konteineriniam tualetui, kuris turi būti pastatytas Pirmosios Melnragės moterų paplūdimio prieigose. Pasiruošimo procedūros pradėtos. Konkursas turėtų būti paskelbtas artimiausiu metu.

Tačiau I.Šakalienė abejojo, ar tikrai pavyks nupirkti konteinerinį tualetą.

"Ko gero, kainos vėl gali mūsų netenkinti", – baiminosi vedėja.

Pasak I.Šakalienės, jei ir šį kartą konkursas bus nesėkmingas, Pirmosios Melnragės moterų pliažo lankytojos nebus paliktos be tualeto. Žadama pastatyti bent biotualetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

joooo

joooo portretas
Jooo ,problema ,desimtmeciais neispresdžiama :)

gėda gėda

gėda gėda portretas
Kokios neišsprendžiamos savivaldybei problemos!...Ši tiek metų tie patys ir tie patys sėdi, dirba vėžlio žingsniu. Ir kas mėnesį sau ima su priedais vis didesnes algas. Staignacija, darbo imtavimas, gal prašykite Venspilio pagalbos, "Sveiko miesto" ponai... Ir kaip liberalai tą titulą gavo. Išviečių nėra, o Sveikiausio miesto titulas puikuojasi. Tiesa, už jį nepigiai MOKAMA

Ha-ha-ha

Ha-ha-ha portretas
Taip,tam yra smelis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių