Motina audringoje Baltijos jūroje vos neprarado atžalos

Gelbėtojus ant kojų trečiadienio popietę sukėlė audringoje jūroje su vaiku besimaudžiusi motina, kuri išsigando, kad jos atžala nuskendo.

Moteris Girulių paplūdimyje į audringą jūrą, kurioje bangavimas siekė apie 3 balus ir maudytis buvo labai pavojinga, lipo kartu su vaiku.

Ji kelioms akimirkoms atžalą paleido iš akių, ir atsisukusi į vaiko pusę, jo nebematė. Moteris iškvietė gelbėtojus.

„Visi jau galvojome, kad vaikas nuskendo, todėl gelbėtojai jo ieškojo jūroje. Tačiau, laimei, jis sveikas ir gyvas atsirado kitame – Neįgaliųjų paplūdimyje“, - patirtą šoką prisiminė Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Paplūdimyje trečiadienį užfiksuoti ir dar keli incidentai. Nuo ilgapirščių nukentėjo du poilsiautojai. Vienas jų, ilsėjęsis Girulių paplūdimyje, pasigedo piniginės ir kitų daiktų, kurių vertė siekė apie 1000 litų. Antrasis poilsiautojas, kuris laiką leido Neįgaliųjų paplūdimyje, nukentėjo šiek tiek mažiau. Jo patirti nuostoliai siekia apie 400 litų.

„Iš ryto jūroje buvo štormas, bangavimas siekė 4-5 balus, tačiau buvo ramu, nes nebuvo žmonių. Dabar gelbėtojai dirba visu pajėgumu, nes oras atšilo, tad ir žmonės po darbų traukia prie jūros. Vandens temperatūra siekia apie 20 laipsnių, tačiau bangavimas yra trys balai, todėl maudytis labai pavojinga. Be to, yra didelė trauka į jūra. Pavojingiausia Giruliuose ir Pirmojoje Melnragėje, kur išmušta daug duobių“, - trečiadienį apie 17 val. portalui 1kl.lt pasakojo A.Siakki.

Jis dar kartą įspėjo, jog nedrausmingiems poilsiautojams, kurie neklausys gelbėtojų ir plauks per toli į jūrą, bus kviečiami policijos pareigūnai.

Vieną kartą trečiadienį policininkai jau buvo iškviesti. Jie sudrausmino audringoje jūroje besimaudžiusį poilsiautoją, tačiau protokolo nesurašė.

Už Saugaus elgesio vandenyje taisyklių nesilaikymą gresia bauda iki 200 litų.


Šiame straipsnyje: Gelbėtojaiskendopaplūdimys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių