Motinos dienos išvakarėse Klaipėdoje ištrykš fontanas

Jau šį savaitgalį uostamiestį atgaivins Danės skverelyje pradėsiantis veikti pirmasis mieste fontanas, kurio paruošimu sezonui ir eksploatacija jau keturioliktus metus iš eilės pasirūpina Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega“.

Įmonė laikosi tradicijos fontaną įjungti Motinos dienai. Šiemet jis ištrykš diena anksčiau – šeštadienį.

Pasak kompanijos atstovo Deimanto Tiriūno, penktadienį įmonės specialistai atlieka paskutinius paruošiamuosius darbus: fontano dugne montuoja šviestuvus, į rezervuarus leidžia vandenį, išbando siurblius, tad šeštadienį beliks paspausti mygtuką ir Danės skverelio fontanas simboliškai pradės šiltąjį metų sezoną.

Dar anksčiau darbuotojai naujai išdažė fontano dugną, išvalė purkštukus, atliko variklių, siurblių reviziją ir kt.

Šiemet esminių gedimų nebuvo užfiksuota, pakako ir einamojo remonto bei kai kurių detalių pakeitimo, tačiau ir tokiu atveju fontano eksploatacija įmonei kasmet atsieina po keliasdešimt tūkstančių litų.

Kompanija Danės skverelio fontanu rūpinasi nuo 1998 metų, kai su Klaipėdos savivaldybe pasirašė tai numatančią sutartį. Kompanija buvo pirmoji, iškėlusi iniciatyvą, bendradarbiaujant miesto valdžiai ir privačiam verslui, atgaivinti uostamiesčio fontanus, kurie tuo metu buvo visiškai apleisti. Ši iniciatyva neliko be atgarsio ir dabar šiltuoju metų laiku miestiečius džiugina ne vienas fontanas.

Beje, šiemet kompanija neapsiribojo vien fontano paleidimu, bet pasistengė, kad Danės skverelis būtų visapusiškai paruoštas Motinos dienos šventei ir papuošė jį gėlėmis: praėjusią savaitę įmonės darbuotojos parkelyje pasodino apie pusę tūkstančio našlaičių.


Šiame straipsnyje: fontanai

NAUJAUSI KOMENTARAI

nnn

nnn portretas
sveikintinas Begos siekis padaryti miesta grazesni.Fontanu Klaipedoje labai truksta,o tuo labiau miestui prie vandens.Reikia leist pasireiksti jauniems projektuotojams-sulauktume nerealiu projektu(proto ribose)O dabar nusene projektus kuria,tai ir atrodo Klaipeda kai visiskas kaimas su darzinem ir angaras.Kaip pavyzdys naujoji norfa prie stoties.Kas ir susapnavo toki baisuokli,o dar idomiau kas patvirtino?Tas zmogus tikrai Klaipedos nemyli.

111

111 portretas
tai cia ir bus vienintelis klaipedos fontanas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių