Mugėje klaipėdietis pasigedo R. Cicino

Šalia gyvos eglutės Teatro aikštėje kasdien veikiančios mugės muzikinis takelis džiugina ne visus miestiečius. Vieniems užkliuvo angliškos dainos, kitus suerzino esą visą savaitę skambėjusi ta pati melodija.

Šventinę nuotaiką kurstantis britų dueto "Wham!" pasaulinis hitas "Last Christmas" įkyrėjo senamiestyje gyvenančiam vyriškiui.

"Tikiu, kad jūs kiekvieną dieną ar vakarą nebūnate Teatro aikštėje, bet aš ten gyvenu ir grįžęs namo jau savaitę laiko po langais girdžiu vis tą pačią seną dainą. Jau penkis kartus spėjau mintinai išmokti", – dėstė klaipėdietis.

Pašnekovo žodžiais, ir kitiems miesto gyventojams, leidžiantiems laisvalaikį prie eglutės, turėjo pabosti klausytis tos pačios melodijos.

Kada nors būtų galima uždėti Ryčio Cicino šlagerį "Meilės laivas" ir varyti kiekvieną dieną

"Juk nėra sudėtinga pakeisti plokštelę. Juolab kad vis dar esame Lietuvos kultūros sostinė ir patys turime krūvą gerų dainų. Miesto savivaldybė skyrė apie 300 tūkst. eurų šiai šventei. Už tiek galima ne tik plastmasinę eglę išsinuomoti, bet ir magnetofoną su keliomis dainomis nusipirkti. Dar ir kasečių duočiau", – tėškė pašnekovas.

"Galbūt tai – nereikšminga detalė, bet patikėkite, kiekvieną dieną klausantis to paties gali išprotėti. Kada nors būtų galima uždėti Ryčio Cicino šlagerį "Meilės laivas" ir varyti kiekvieną dieną", – juokavo jis.

Toks pareiškimas nustebino viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorių Romandą Žiubrį.

"Nejuokaukite, muzika keičiasi. Gal tai atsitiktinumas? Jeigu visą dieną sėdi namuose, gal ir iš tikrųjų žmogui galėjo įkyrėti. Bet šiaip abejoju, kad groja viena ir ta pati daina, nes ir patys prekybininkai jau būtų pradėję skųstis. Jie ir prižiūri grotuvą", – aiškino direktorius.

Specialiai Teatro aikštės foninei muzikai yra sukurti septyni muzikiniai grojaraščiai, kurių kiekvienas trunka maždaug po valandą.

Grojaraščiai esą suskirstyti tematiškai: kalėdinė džiazo muzika, instrumentinė pianinu skambinama kalėdinė muzika be vokalo, du grojaraščiai populiariosios kalėdinės muzikos, viename surinkti rečiau skambantys kalėdiniai kūriniai, o dar vienas grojaraštis sudarytas iš lietuviškų vaikiškų kalėdinių dainelių.

Atskiras grojaraštis sudarytas iš įstaigos "Klaipėdos šventės" specialiai kalėdiniams renginiams aranžuotų ir lietuviškai įdainuotų kalėdinių dainų. Grotuvą kasdien įjungia mugės prekybininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai kur tie pinigeliai trims kasetėns ir tai tokioms už kurias moketi jau nebereikia

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Turite dūdorių, jis galėtų pripūsti į kasetę daug kalėdinių :)

jj

jj portretas
magnetofonas, kasetes... žinute iš 1991 metų ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių