Muitininkai taip pat dalyvavo akcijoje „Darom 2009“

Savaitgalį Vakarų Lietuvos muitininkų asociacijos (VLMA) iniciatyva Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai dalyvavo visoje šalyje vykusioje visuotinėje Lietuvos švarinimo akcijoje „Darom 2009“.

Savanoriškoje akcijoje dalyvavo 23 neabejingi gamtai ir prijaučiantys „Darom 2009“ idėjai buvę ir esantys Klaipėdos teritorinės muitinės darbuotojai. VLMA pirmininkas Algimantas Bluškis pasidžiaugė, kad asociacijos kvietimui palaikyti gražią ir prasmingą idėją ir sudalyvauti organizuojamoje švarinimosi akcijoje neliko abejingi ne tik asociacijos nariai, bet ir asociacijai nepriklausantys uostamiesčio muitinės darbuotojai.

Kretingos gatvėje, prie LCC tarptautinio universiteto, susirinkę akcijos dalyviai išsidalino pirštines bei šiukšlių maišus ir išvyko į akcijos organizatorių nurodytą tvarkymo vietą. Į Danės pakrantę, ties Panevėžio gatve, atvykusius muitinės pareigūnus nustebino šiukšlių ir nereikalingų rakandų sankaupų, virtusių kone kalnais, gausa. O šiukšlių kalnuose buvo galima rasti pačių įvairiausių daiktų: automobilių padangų, stiklo šukių, švirkštų, butelių, kone visų svarbiausių virtuvės ir sodo įrankių, netgi lovų. Išvalę pasirinktos teritorijos šiukšlių sankaupas, vienoje iš buvusių šiukšlių krūvų muitininkai pasodino geltoną narcizą.

„Tebūnie tai vilties ir tikėjimo simbolis, kad šioje vietoje daugiau niekada nesimėtys žmogui nebereikalingi daiktai, o žydės tik gėlės“, - į buvusio šiukšlyno vietą sodindama gležnutį augalą sakė VLMA pirmininko pavaduotoja Virginija Gražinienė.

Švarinimosi renginyje dalyvavusieji savanoriai buvo vieningos nuomonės, kad tokios akcijos verčia keisti požiūrį į mus supančią aplinką ir save pačius bei yra puiki galimybė prisidėti prie švaresnės ir gražesnės aplinkos kūrimo ir jos išsaugojimo ateinančioms kartoms.


Šiame straipsnyje: talkašiukšlėsdarom 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių