Mumlaukio ežero išvalymas sukėlė nepasitenkinimą

Politikai tik dabar suabejojo, ar verta už maždaug milijoną litų valyti Mumlaukio ežerą, nors šių darbų viešojo pirkimo procedūros artėja prie pabaigos.

Trečiadienį Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijoje buvo atplėši vokai su pasiūlymais, pateiktais konkursui paderinti Mumlaukio ežero būklę.

Pasiūlymai bus vertinami, tuomet sudaryta preliminari eilė, o jau tada bus paskelbtas nugalėtojas – bendrovė, kuri pasiūlė Mumlaukio ežerą išvalyti už mažiausią kainą.

„O kam jį iš viso valyti? Tai miesto natūra ir jei įsikiš žmonės ir technika, bus sunaikinta visa susiformavusi miškapelkė“, - būsimų darbų būtinybe viešai suabejojo miesto tarybos narys Algirdas Grublys.

Tačiau Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė tvirtino, kad jei ežeras nebus išvalytas, tuomet jis taps tikra pelke. „Ežeras pelkėja, o didelių darbų jame ir nebus atliekama – tik išvalomas dumblas ir apgenėti pakrantėje esantys medžiai“, - teigė R.Povilanskienė.

A.Grublys laikėsi savo – į natūralius gamtos procesus žmonės neturi kištis. „Be to, reikia peržiūrėti ir ežero pavadinimą, nes jis yra ne Mumlaukio, o Žvejonės – toks yra istoriniuose dokumentuose“, - tvirtino politikas.

Jo samprotavimai, jog Mumlaukio ežero valyti nereikia supykdė kitą miesto tarybos narį Vidmantą Plečkaitį. „Jau prieš pusantrų metų galėjome turėti išvalytą ežerą, tačiau buvo nutrauktos viešojo pirkimo procedūros. Dabar jau būčiau galėjęs užmesti meškerę į jį ir gal kokį karosiuką pagauti“, - įsisvajojo V.Plečkaitis.

Mumlaukio ežero išvalymo darbų pirkimo procedūros būtų pasibaigusios dar pernai, tačiau jas nutraukti ir skelbti konkursą iš naujo rekomendavo Viešųjų pirkimų tarnyba. Priežastis – esą galbūt buvo pasirinktas netinkamas pirkimo būdas.

Pinigų Mumlaukio ežero išvalymui skirta iš ES. Suma – 1 mln. 179 tūkst. litų, o dar 209 tūkst. litų turėtų pridėti savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
ponas plečkaitis gali meškerę užmesti ir Danėje .Politikai turi būti strategai ir numatyti kur įnvestuoti pinigus .Kol kas nematau tarybos darbe sveiko mąstymo....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių