Pilies muziejus pažėrė naujovių

Klaipėdos pilies muziejuje – pasikeitimų metas. Teritorijoje vyksta archeologiniai kasinėjimai, akį traukia veikti pradėję nauji informacijos centrai. Moderniais paviljonais džiaugiasi ne tik įstaigos lankytojai, bet ir bilietus parduodančios kasininkės.

Jau kurį laiką Klaipėdos pilies muziejaus lankytojai bilietus perka ne iš karto prie įėjimo į vieną požeminių muziejaus patalpų, o naujai pastatytame informacijos centro paviljone.

„Muziejus tiesiog neturėjo kasų. Bilietai buvo parduodami vos įėjus, poternoje“, – naujovių atsiradimo motyvus paaiškino Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys.

Pašnekovo teigimu, vykdant bendrą teritorijos tvarkymo projektą atlikta ir daugiau darbų, o naujo informacinio centro sukūrimas buvo vienas iš numatytų įgyvendinti
sumanymų.

Visu pajėgumu veikiančiame centre ne tik parduodami bilietai į muziejaus ekspozicijas. Lankytojams teikiama informacija apie patį muziejų, didžiuliai stendai pasakoja pilies perspektyvas.

Naujieji informacijos centrai veikia visą laiką, kai dirba muziejus. Žiemą paviljoną planuojama šildyti buitiniais šildymo prietaisais.

„Aš tikiuosi, kad ten tikrai nebus šalčiau, nei būdavo poternose, kur bilietų platintojos stovėdavo prie pat durų, kurias reikėdavo atidaryti, traukdavo skersvėjai“, – vylėsi muziejaus direktorius.

Pašnekovas pridūrė, kad naujasis paviljonas pranašesnis ir reprezentaciniu požiūriu.

J.Genio teigimu, lankytojus bei muziejaus darbuotojus džiuginančios naujovės tėra tik pradžia. Šiuo metu jau pradėta nemažai darbų, kurie labai pagražins Klaipėdos piliavietės veidą.

„Visos naujovės yra susijusios su tuo, kaip seksis vykdyti pilies tvarkybos projektus“, – pastebėjo direktorius.

Pasibaigus jau kurį laiką vykdomiems archeologiniams tyrimams, atsiras naujos muziejaus erdvės – konferencijų salė, ekspozicija apie Antrąjį pasaulinį karą.

Vėliau numatoma vykdyti šiaurinės kurtinos tvarkymo darbus, įkuriant naujas ekspozicijas.

„Toks yra artimiausių trejų metų planas“, – konstatavo J.Genys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

istorija

istorija portretas
nu kas čia.Čia Dangė ,o ne danė.

seklys

seklys portretas
matyt RYTERNA Klaipedoje ant bangos dabar :)

nu kas čia

nu kas čia portretas
per metalinių konteinerių bumas aplink Danę senamiestyje? Tikiuosi, tie konteineriai laikini ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių