Muzikinis teatras liks be vadovo

Į Klaipėdos muzikinio teatro gyvenimą permainų įnešęs jo dabartinis direktorius Jonas Sakalauskas sparčiai kyla karjeros laiptais. Konkurse nurungęs 12 konkurentų, jis pretenduoja vadovauti Nacionaliniam operos ir baleto teatrui. Tad uostamiesčio Muzikiniam teatrui reikės ieškoti naujo vadovo.

Netikėjo, kad pasiseks

Po užsitęsusių peripetijų paaiškėjo, kad J.Sakalauskas laimėjo Kultūros ministerijoje vykusį konkursą į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovus.

Tad vos spėjęs prisijaukinti Klaipėdą, 35 metų vilnietis operos solistas ir uostamiesčio Muzikinio teatro direktorius J.Sakalauskas vėl kels sparnus į sostinę.

"Man irgi nelinksma bus išvažiuoti. Kai pasakė, kad laimėjau, apėmė labai keistas jausmas, nes teks išvažiuoti iš Klaipėdos, o būtent čia pradėjau savo karjerą. Tikrai nėra taip, kad man neberūpi miestas, kuris per tuos metus tapo mano paties dalimi", – dienraščiui teigė J.Sakalauskas.

Anot pašnekovo, svarbiausia, kad jam išėjus teatre nenutrūktų projektų tęstinumas.

"Per tuos dvejus metus tapau neoficialiu Klaipėdos ambasadoriumi Vilniuje. Turiu pripažinti, kad sostinėje labai pasikeitė Klaipėdos kultūros vertinimas ir požiūris į uostamiesčio kūrėjus. Nesakau, jog tai mano vieno nuopelnas, bet stengiausi visai Lietuvai skelbti, kad Klaipėda yra išskirtinė. Mes vertėmės iš paskutiniųjų, kad palaikytume lygį", – tikino J.Sakalauskas.

Kolegas buvo įspėjęs

Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus pavaduotoja menui Jurgita Skiotytė-Norvaišienė neslėpė, kad teatro darbuotojams J.Sakalauskas buvo prasitaręs, jog dalyvauja Nacionalinio operos ir baleto teatro direktoriaus konkurse.

Tačiau jo kolegos esą slapta tikėjosi – gal vis dėlto nelaimės, nes teatro vėl lauktų permainos.

"Yra šiokia tokia nežinomybė ir baimė. Tačiau, kiek pažįstu J.Sakalauską, žinau, kad jis nepaliks per tuos metus susiformavusios savo komandos likimo valiai. Yra daug jo pasekėjų. Žinoma, ateis kitas žmogus su savo planais ir vizijomis, kaip turi vystytis teatras. Būtų puiku, kad tos vizijos sutaptų su tuo, kas dabar yra pradėta", – teigė J.Skiotytė-Norvaišienė.

Anot pavaduotojos, J.Sakalauskas, atėjęs į Klaipėdos muzikinį teatrą, siekė sustiprinti simfoninį orkestrą, šokių trupę, atsigręžė į operos žanrą, kuris čia nebuvo labai paplitęs.

"J.Sakalausko vadovavimo laikotarpiu vyko visų muzikinių žanrų kėlimas iš apačios, siekis sukurti gero turinio spektaklius ir, žinoma, didžiausias iššūkis direktoriui buvo tai, kaip motyvuoti dirbti žmones, kol kas neturinčius namų. Turiu galvoje, savo teatro scenos", – pabrėžė J.Skiotytė-Norvaišienė.

Skelbs naują konkursą

Kultūros ministrės patarėjas Arūnas Malinovskis patikino, jog kai tik naujasis Nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius turės galimybę užimti pareigas, tai yra kai tarnybos baigs tikrinimą, bus skelbiamas konkursas Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus vietai.

J.Sakalauskas Klaipėdos muzikiniame teatre pagal terminuotą sutartį turėjo atidirbti penkerius metus, o atidirbo dvejus. Tačiau esą darbdavys, šiuo atveju Kultūros ministerija, pagal įstatymus negali žmogui užkirsti kelio kilti karjeros laiptais.

"Žmogus gali anksčiau laiko nutraukti kontraktą. Nė vienas darbdavys neprieštaraus, jei asmuo siekia tęsti karjerą kitoje vietoje. Pagal įstatymus yra tokia galimybė. Klaipėdos muzikinis teatras irgi turės naują direktorių, teatras tikrai nesugrius, pasikeitus vadovui", – tikino A.Malinovskis.

Tikimybė, kad būsimame Klaipėdos muzikinio teatro direktoriaus konkurse dalyvaus buvęs teatro vadovas Ramūnas Kaubrys, taip pat neatmestina.

"Ar konkursas jau paskelbtas? Kai bus paskelbtas, tada ir pagalvosiu. Mano atsakymas yra toks. Kodėl aš turiu atmesti tokią galimybę? Aš dar gyvas", – nedaugžodžiavo R.Kaubrys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Kuo greičiau šitas menininkas išvyks, tuo geriau teatrui, tuo geriau Klaipėdai. J.Sakalauskai- plataus kelio į Vilnių.

Nusivylęs mokinys

Nusivylęs mokinys portretas
puiku, jei laimėtų R.kaubrys. Talentingas ir fainas , profesionaliam teatre jam vieta, o ne Vytauto Didžiojo gimnazijoj, nors ir būtų gaila, jei išeitų, Bet Kai savo srities profesionalą šokdina žymioji mokyklos pavaduotoja ir įsiveržusi į repeticiją , būdama visai ne tos srities specialiste, aiškina, ką daryti- graudu darosi. Valdžią laikas keisti ir VDG. Susimąstykit, žmonės, kiek gali savivaliauti viena ponia toje gimnazijoje ?

Elgeta

Elgeta portretas
Pijarinis direktorius Gaila kulturos ministerijos Gaila operos teatro
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių