N. Puteikienės reklaminių laikraščių detektyvas

Pajūrio rinkimų apygardos kandidatė Nina Puteikienė įžvelgia sąmokslą. Politikė tikino, jog kažkur mįslingai dingo jos rinkiminiai agitaciniai laikraščiai. Esą iš 76 tūkstančių egzempliorių rinkėjus pasiekė vos kelios dešimtys. Moteris kelia versiją, kad kažkas jos kampanijai pakenkė sąmoningai.

Dingusio laikraščio pamėklė

Klaipėdos tarybos narė N.Puteikienė kėlė savo kandidatūrą Seimo rinkimuose Pajūrio vienmandatėje rinkimų apygardoje ir po sekmadienio balsavimų surinkusi 12,52 proc. balsų liko ketvirta, tad į antrą turą nepateko.

Politikė mano, kad taip nutiko ir dėl to, kad rinkėjų nepasiekė jos politinė reklama.

Moteris tikino, jog bendrovėje "Vakarų spaustuvė" buvo išleistas 76 tūkst. egzempliorių rinkiminės agitacijos laikraščių tiražas.

Didžioji jų dalis turėjo būti platinama Klaipėdoje, taip pat Vakarų Lietuvos regione.

"Laikraščio spausdinimo procesą pati mačiau. Fiziškai jis atspausdintas buvo. Paskui turėjo būti platinamas per pašto skyrius. Čia ir prasideda painiava. Pašto atstovai dievagojasi, kad darbuotojai spaudinius žmonėms išnešiojo, bet sunku paaiškinti, kodėl beveik niekas jų nematė", – dėstė politikė.

N.Puteikienė teigė, kad laikraščiai dingo tarsi į vandenį. Ji buvo nuvykusi į Neringą, kurios rinkėjų balsai jai buvo svarbūs, nes Kuršių nerijos gyventojai priklauso Pajūrio rinkimų apygardai, tačiau paaiškėjo, kad jos rinkiminės agitacijos ten niekas nematė.

Ta pati situacija ir Klaipėdoje bei kituose šalies miestuose. Savo laikraščio negavo net pati N.Puteikienė.

Spaudinį jos laiptinės gyventojams esą pristatė tik tada, kai pati politikė ėmė aiškintis šį reikalą.

Vienas ryšulys – šiukšlinėje

N.Puteikienė ėmėsi tyrimo. Kai kuriuose miestuose ir kaimuose pasiuntė patikėtinius, kai kur vaikščiojo pati ir klausinėjo žmonių, ar gavo jos rinkiminės agitacijos.

Moteris teigė, po patikrinimo sudariusi 28 lapų Klaipėdos, Skuodo, Šiaulių, Tauragės, Alytaus, Vilniaus, Kelmės, Zarasų ir kitų miestų gatvių sąrašą, kurių gyventojai negavo jos rinkiminio laikraščio, nors jis čia turėjo būti pristatytas.

"Buvo du laikraščiai. Vienas – mano pačios agitacija, kitas – Antikorupcinės N.Puteikio ir K.Krivicko koalicijos. Jį spausdino kita spaustuvė ir taip pat platino paštas. Šių laikraščių buvo išleista 650 tūkst. egzempliorių, jie skirti visai Lietuvai. Juos, mano žiniomis, žmonės gavo. Tačiau, kur dingo mano leidinys, taip ir neaišku", – stebėjosi N.Puteikienė.

Politikę pasiekė informacija, kad Panevėžyje prie Molainių gatvės 18 namo laiptinės į šiukšlių dėžę buvo įdėtas vienas ryšulys jos leidinių.

28 vienetai N.Puteikienės laikraščių buvo išmesti kartu vienos alkoholiu prekiaujančios parduotuvės reklama. Esą daugiau jokių kitų šio laikraščio ženklų beveik niekur neaptikta.

Siūlo kreiptis į prokurorus

Buvo 96 paketai, kiekvienas po 800 laikraščių. Juos spausdinusios spaustuvės vadovas atvežė į pašto skirstymo punktą Klaipėdoje ir perdavė pašto darbuotojams.

"Pats nuvežiau juos į pašto skirstymo punktą Klaipėdoje, Mainų gatvėje, tai buvo rugsėjo 26 ar 27 dieną. Kur galėjo dingti 76 tūkst. laikraščių? Kažkoks detektyvas, čia jau reikia kreiptis į prokuratūrą. Aš pats asmeniškai tą laikraštį vienoje vietoje Klaipėdoje mačiau, dar atkreipiau dėmesį, nes mūsų leidinys", – teigė bendrovės "Vakarų spaustuvė" direktorius Virginijus Vitkauskas.

Klaipėdoje atsakinga pašto darbuotoja irgi jau girdėjo kalbas apie "pradingusią" politinę reklamą iš pačios N.Puteikienės. Tačiau esą jos priekaištai paštininkams nesuprantami.

"Kai gauname visas reklamas, išdaliname paštininkams ir jie tą reklamą išnešioja. Juolab paštininkus šįkart įspėjome, kad yra rinkimai, todėl jie dar atsakingiau turi atlikti savo darbą. Pagal tuos adresus, kuriuos pasakė N.Puteikienė, kad žmonės negavo agitacijos, apklausėme gyventojus ir jie teigė, jog buvo prikištos pilnos pašto dėžutės tų laikraščių. Labai keista, kodėl mūsų informacija neatitinka to, ką kalba politikė. Už mūsų laiškininkus aš garantuoju, jie tikrai negalėjo taip pasielgti, kuo kaltinami", – tikino pašto darbuotoja.

Paštininkai teigė, kad platino ir kitų politikų reklamą, ir jokių priekaištų nesulaukė. Visa politinė reklama esą išnešiota iki spalio 6 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nojai

nojai portretas
o koks pačios reikalas ? Kodėl manote, kad galite nurodinėti kaip kas turi elgtis ? paštas dirbo be atlygio ? labai gerai, kad ieško "kaltų" tarp tų , kurie turėjo tinkamai atlikti darbą . Ar aišku ?

Noja

Noja portretas
Tai gal poniai reikejo paciai pabegioti po miesta, o ne ieskoti kaltu paste?

ežiui

ežiui  portretas
aš manau , kad N.Puteikienė visai nesijaudina dėl užimamos vietos :) Manau jai aktualu paštininkų darbas ir toks viešumas yra labai gerai. Todėl nereikėtų jaudintis ir mums :) Aš jos vietoje manau taip pat elgčiausi , nes koalicijai pritrūko labai mažos procentinės dalies, todėl kas žino ,ką būtų lėmusi informacija :) O kur dar VRK užlūžimai su programomis už 5 milijonus eurų ? Po tokių stebuklų pabandykite mane įtikinti , kad rinkimai buvo skaidrūs . Nusivyliau .
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių