Naktimis senamiestyje pluša kelininkai

Klaipėdos gatvėse ryškinamas horizontalusis ženklinimas. Kad netrukdytų eismui, kelininkai darbuojasi ir naktimis. Tai vis dar nustebina kai kuriuos gyventojus.

Praėjusią savaitę apie 22–23 val. senamiestyje, Tiltų gatvėje, pasitelkę specialų transportą plušėjo kelininkai.

Neįprastą vaizdą užfiksavę gyventojai klausė, kodėl darbai atliekami tokiu vėlyvu metu?

"Išgirdusi keistą garsą išėjau į balkoną pažiūrėti, kas vyksta. Juk kai kurie žmonės jau miega ar nori ilsėtis tokiu laiku", – teigė senamiestyje gyvenanti senolė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, darbas naktimis – ne naujiena. Taip yra dėl pačių klaipėdiečių patogumo, kad kelininkai nestabdytų intensyvaus eismo centrinėje miesto dalyje.

"Dažniausiai linijos ir yra dažomos vakarais arba naktimis, kai eismas ramesnis. Taip buvo visą gyvenimą. Žmonės neturėtų tuo stebėtis", – tikino I.Šakalienė.

Eismo juostos mieste paryškinamos kiekvienais metais. Paprastai šie planiniai darbai pradedami įpusėjus vasarai ir užbaigiami rudenį.

Tikimasi, kad, paryškinus kelio dangą, vairuotojams ir pėstiesiems taps saugiau ir aiškiau, kuri dalis skirta dviračiams, kuri – mašinoms ir autobusams.

Dirbti naktimis stengiamasi kuo tyliau. Vis dėlto yra tokių žmonių, kuriems tai sukelia nemalonius jausmus.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad senamiesčio gyventojai skundžiasi dėl pačių fantastiškiausių dalykų.

Žmonės staiga ima pykti, kad grindiniu riedantis transportas kelia labai didelį triukšmą.

"Iš senamiesčio gyventojų sulaukiame tiek daug skundų dėl garso, kad, panašu, visos važiuojančios transporto priemonės jiems yra triukšmingos. Lengvieji automobiliai, taksi, autobusai, riedantys per nelygų grindinį. Galiausiai pasiekė, kad Žvejų gatvėje buvo pastatytas ženklas, draudžiantis stovėti įjungtu varikliu. Ši problema kilo dėl taksi vairuotojų, laukiančių savo klientų", – aiškino V.Valys.

Tam tikrose senamiesčio vietose iš tiesų nuo 22 val. draudžiama stovėti įjungtais automobilių varikliais. Taip pat pro atvirą langą negali sklisti garsi muzika.

Patikrinimų metu kontrolieriai siekia sudrausminti pažeidėjus.

Tačiau nutinka ir taip, kad nuvykus į klaipėdiečių skundžiamas vietas jose būna stebėtinai tylu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aš tai gyvenu už miesto... Mašinų triukšmo nėra... Bet tai varlės kurkia, gaidžiai gieda, šunys loja, paukščiai čiulba... Kam pasiskųsti??? Nėr tvarkos :)))))))))))))))))))))))))))))))))

Ita

Ita portretas
Nei penktadienio nakty nedirbo ,nei siandien pirmadieni nematyti Baltijos ziede ,ir dar daba kai nedirba litukai galima ir nuo 20 val dirbti eismas mazas

gedas

gedas portretas
kai zmones vaziuoja I darbus , jie bled silutes plenta lopo, lopai nelaimingi..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių