Naktiniame žygyje dalyvavo apie 300 žmonių

Ketvirtadienį baigėsi devintą kartą rengiamas žygis „Klaipėdos sukilimo keliais“. Šis žygis buvo skirtas Klaipėdos sukilimo, užtikrinusio Lietuvos žemių sujungimą, 86-osioms metinėms paminėti ir sukilimo dalyviui Erikui Mačkui atminti.  

Trečiadienio vakarą būrys savanorių, kariuomenės ir visuomenės atstovų patraukė į 25 kilometrų žygį pėsčiomis. Žygeiviai per penkias valandas atkeliavo iš Dovilų kaimo į Klaipėdą.

Sukilimo keliais iš Kretingos, Palangos, Gargždų bei Priekulės žygeiviai jau keliavo ne kartą. Šiemet maršrutu iš Dovilų į Klaipėdą ėjo apie 300 norinčiųjų. Pirmą kartą tokių renginių istorijoje buvo privaloma, kad žygeivis būtų sulaukęs 16 metų. Kad nevyktų lenktyniavimas, žygeivių grupės startavo kas penkias minutes.

Iš Dovilų po iškilmingų Klaipėdos miesto ir rajono vadovų sveikinimo kalbų bei instruktažo sugiedoję Lietuvos himną naktinio žygio dalyviai 20 val. patraukė Klaipėdos link.

Nužygiavę aštuonis kilometrus, žygeiviai pasiekė simbolinį Lietuvos ir Vokietijos sienos postą. Vokietijos policininko uniformą vilkintis „pareigūnas“ spaudu pažymėjo išduotus leidimus kirsti sieną.

Toliau žygio maršrutas tęsėsi miškais iki Klemiškės kaimo, kuriame žygeiviai buvo pirmą kartą sutikrinti pagal registravimo sąrašus.

Čia pasivaišinę karšta arbata ir namie gamintais sumuštiniais dalyviai patraukė toliau.

Tris kilometrus sunkiausiai įveikiamu ruožu apledėjusiais pievų keliukais ir aplankę senovines Lietuvininkų kapinaites entuziastai pagaliau pasiekė asfaltuotą kelią.

Antras patikrinimo punktas buvo Gindulių kaime. Perėjus Palangos viaduką - jau ranka pasiekiama ir Klaipėda.

Uostamiestį pasiekę jau ketvirtadienį gerokai po vidurnakčio žygeiviai rikiavosi grupėmis Skulptūrų parke, kuriame trečią kartą buvo sutikrinti pagal sąrašus. Daugelis buvo pavargę, nutrintomis kojomis, įveikę ne tik kilometrus, bet ir save, tačiau išsaugoję gerą nuotaiką.

Visi žygio dalyviai gavo diplomus, liudijančius, kad jie sėkmingai dalyvavo naktiniame pėsčiųjų žygyje „Klaipėdos sukilimo keliais“.


Šiame straipsnyje: žygissukilimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių