Nakvynės namai sukėlė nuostabą

Pirmadienį miesto tarybos nariai surengė išvažiuojamąjį posėdį į Klaipėdos nakvynės namus. Iš arti apžiūrėję vargetų kasdienybę kai kurie politikai sunkiai rinko žodžius.

Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdžio metu tarybos nariams buvo pristatytas projektas, kuriuo siekiama bent šiek tiek palengvinti gyvenimą benamiams.

Šiuo metu patalpos, kur jiems yra teikiamos vienos nakvynės paslaugos, įsikūrusios rūsyje. Jame esą – labai drėgna, taip pat šios patalpos visiškai nepritaikytos neįgaliesiems.

Išvažiuojamajame posėdyje dalyvavęs miesto tarybos narys Alfonsas Vildžiūnas neslėpė nuostabos.

"Čia nenupasakojama, čia reikia pamatyti. Tame rūsyje jau toks liūdnas vaizdas...", – tarstelėjo jis.

Todėl planuojama dalį bėdžiams teikiamų paslaugų iš nakvynės namų Šilutės plente perkelti į Dubysos gatvę, netoli statomo naujo prekybos centro, buvusios slėptuvės teritorijoje.

Esą šalia jos galėtų atsirasti naujas pastatas iš nesudėtingų modulinių konstrukcijų.

Anot Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, kada tai įvyks, dar neaišku.

"Komiteto nariai pageidavo apsilankyti Šilutės plente esančiuose nakvynės namuose bei sužinoti, kas jau yra nuveikta administracijoje. Kol kas dar tik rengiamas projektas, o apie išsikėlimą galvoti tikrai per anksti", – sakė pašnekovė.

Tai priklausys nuo daugelio veiksnių, pavyzdžiui, kaip greitai pavyks parengti techninį projektą, įgyvendinti konkursines procedūras.

Rajonas, kuriame šiuo metu veikia Klaipėdos nakvynės namai, – vienas socialiai jautriausių uostamiesčio kvartalų.

Todėl minėtą vienos nakvynės paslaugą numatoma teikti toliau nuo gyvenamųjų namų. Čia asocialūs asmenys galėtų pernakvoti, nusiprausti ar net išsiblaivyti.

Rengiant projektą planuojama konsultuotis su ligoninių, taip pat policijos atstovais, nes šiuo metu būtent šie specialistai dažniausiai susiduria su benamiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keisčiausiai skamba - "sukėlė nuostabą"

keisčiausiai skamba - "sukėlė nuostabą" portretas
tarsi tie "nakvynes namai" ne valstybės įsteigti būtų, o privačių asmenų žinioje! Ką sukūrėt, kaip prižiūrit, tą ir turit, nes jums pasirodė, jog darbe už valdiškus pinigus, tik sėdėt reikia, - dirbti ne.

praktika

praktika portretas
Dažniau vaikščioti reiktų tiek valdininkams, tiek politikams. Ypač jauniems, skubantiems į seimą... Būtina tokia praktika.

to Vėtra

to Vėtra portretas
tai gal po remonto lankėtės? nes buvo laikai (gal ir dabar tebėra tas pats), kai ten net valytoja neidavo grindų plauti, patys benamiai plaudavosi. negi norėtumėt tokioj vietoj gyventi, nes tie žmonės kitų namų neturi...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių