Namais virto sandėliukas rūsyje

Vieno uostamiesčio daugiabučio namo gyventojai jau septynerius metus kenčia neįprastą kaimynystę – pastato rūsyje gyvena vyras, kuris, kaip įtariama, turi psichikos negalią. Gyventojai nerimauja dėl savo saugumo ir bijo, kad name nebūtų sukeltas gaisras.

Vieno daugiabučio namo gyventojai kenčia neįprastą kaimynystę – pastato rūsyje gyvena vyras, kuris, kaip įtariama, turi psichikos negalią. Gyventojai nerimauja dėl savo saugumo ir bijo, kad name nebūtų sukeltas gaisras.

Išvarė iš buto

Sportininkų gatvės 5 namo gyventojai pasakojo, kad rūsyje gyvenantį 45 metų vyrą pažįsta nuo vaikystės. Klaipėdiečių nuomone, žmogus turi nežinia kokią psichinę negalią.

Gyventojai pasakojo, kad žmonių jis neužkabinėja ir nepuola. Tačiau baimę kelia tai, kad į savo gyvenamąją vietą – rūsyje esantį sandėliuką žiemą jis parsiveda pažįstamų ir girtauja.

Namo gyventojai baiminasi, kad neįvyktų nelaimė – nebūtų sukeltas gaisras ar girtaujančių asmenų konfliktas nesibaigtų tragedija.

Pagalbos gyventojai kreipėsi į Prekybos uosto seniūnaitį Ruslaną Schneiderat. Jis pasakojo, kad rūsyje vyras gyvena septynerius metus. Anksčiau jis gyveno viename šio namo bute.

"Mane sukrėtė to žmogaus istorija. Jis gyveno viename minėto namo bute su mama ir broliu. Prieš septynerius metus mama mirė. Tada brolis su žmona jį išvarė iš buto. Vyras apsigyveno rūsyje. Keista, kad jis nerūpi savo artimiesiems", – stebėjosi seniūnaitis.

Nenori "maitinti" antstolių

R.Schneiderat nelaimėlio klausė, kodėl šis nedirba. Vyras tvirtino, kad nenori "maitinti" antstolių, nes jie iš klaipėdiečio turi išieškoti apie 2 tūkst. litų. Taip pat nelaimėlis tvirtino, kad neturi paso.

Vyras neslėpė, kad drabužių ir maisto gauna Miško kvartale esančioje bažnyčioje. Ten eina kartą ar du per savaitę.

Maudytis nuvyksta pas draugą, naudojasi tualetu, esančiu vilkikų stovėjimo aikštelėje.

"Gaila žmogaus, jis toks geraširdis. Močiutėms prie prekybos centro padeda pardavinėti prekes, nešioja joms dėžes. Tačiau kai draugai benamiai pakviečia, neatsisako išgerti. Rūsyje jis negali likti gyventi. Maža kas gali nutikti", – nuogąstavo seniūnaitis.

R.Schneiderat ėmė ieškoti galimybių, kaip padėti rūsyje gyvenančiam vyrui. Pagalbos jis prašė apylinkės inspektoriaus, kreipėsi į savivaldybę.

"Ką daryti su šiuo žmogumi? Negalima taip palikti. Reikia išspręsti šią nenormalią problemą. Laukiu dar iš savivaldybės atsakymo, kokia pagalba gali būti suteikta žmogui", – pasakojo seniūnaitis.

O jei susikurs laužiuką?

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė gyventojams pirmiausia apie situaciją patarė pranešti namo administratoriui.

"Sandėliukas rūsyje nėra gyvenamosios patalpos. Tada kviesti policiją, kad jį iškrapštytų. Reikia išsiaiškinti, ar jis turi kokias nors teises į šį sandėliuką. Šiaip pirmiausia giminės turėtų pasirūpinti žmogumi. Gaila, kai žmogus yra pasmerkiamas gyventi šiukšlyne", – tvirtino vedėja.

Pasak V.Gembutienės, gyventojai gali pakeisti ir į rūsį vedančių durų spyną, kad vyras į patalpas apskritai nepatektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sms

sms portretas
na zinot ponia Gimbutiene,kas jus per zmogus,kaip lengva pasakyti pakeisti spina,ir dar ziemos metu,tegu geriau susala lauke,vai vai

Bomelsvitė

Bomelsvitė portretas
Prekybos uosto seniūnaitį?

Kaimynas

Kaimynas portretas
Ten ir parduotuvė yra rūsyje ir nieko.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių