NATO karininkų vizitas Klaipėdoje

Uostamiestyje viešėjo NATO karininkai. Vizito metu jie susitiko su Klaipėdos valdžios, įvairių įmonių bei uosto bendrovių atstovais, jaunuomene, gyventojais.

Klaipėdoje vakar sulaukta išskirtinių svečių – lankėsi NATO pajėgų padalinio Vilniuje vadovas, Danijos kariuomenės pulkininkas Jakobas Sogardas Larsenas su delegacija.

Pastebima, kad Klaipėda – vienas pirmųjų miestų, kuriuose apsilankė ši delegacija.

Viešėdami uostamiestyje NATO kariškiai susitiko su miesto meru Vytautu Grubliausku, savivaldybės administracijos, įmonių bei bendrovių atstovais.

Vakar surengtas ir susitikimas su gyventojais, kuriame klaipėdiečiai galėjo NATO kariškiams užduoti rūpimus klausimus apie tarptautinį bendradarbiavimą, NATO pajėgų padalinius, jų sukūrimo tikslus bei jiems keliamus uždavinius.

Tvirtinama, kad vienas šių susitikimų tikslų – geriau supažindinti visuomenę su NATO veikla, pabrėžiant, jog tai yra struktūra, skirta atremti išorines Lietuvos ir Europos grėsmes.

"Pastaruoju metu tiek NATO laivų, tiek atskirų karinių junginių, NATO vadovybės atstovų vizitai ne tik į Klaipėdą, bet ir į Lietuvą tapo kur kas dažnesni. Turbūt nieko nestebina, kodėl tai vyksta. Geriausias atsakymas – geopolitinė pasaulio situacija ir tos grėsmės, kurios yra gana realios. Turbūt niekam nebekelia abejonių ir tai, kad tik tinkamai pasiruošus jas galima suvaldyti", – teigė Klaipėdos meras V.Grubliauskas.

Miesto vadovo teigimu, delegacijai bendraujant su uosto, universiteto bendruomenėmis, miesto vadovybe, savivaldybės administracija, atskirų įmonių darbuotojais siekiama, jog į NATO atstovų vizitus būtų žvelgiama kaip į partnerių, saugumo garanto vizitus bei priminimą, jog Lietuva taip pat turi būti atsakinga to dalimi.

Šių susitikimų metu Lietuva bei Klaipėda buvo pristatyta ir užtikrinant saugumą dalyvaujančių struktūrų koordinavimo kontekste.

Todėl delegaciją sudarė ir Lietuvos kariai, atstovaujantys atskiriems karinių junginių daliniams.

Tiesa, konkretesni veiksmai dėliojami per specialius darbinius susitikimus.

"Manau, kad tokie vizitai tik parodo, kad tiek Klaipėda NATO, tiek NATO Klaipėdai yra abipusiškai svarbūs", – pastebėjo V.Grubliauskas.


Šiame straipsnyje: NATO karininkaikarininkaiNATO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Memel Kreis

Memel Kreis portretas
NATO okupantai nezdinkites is Lietuvosf

fakdat

fakdat portretas
Su pilka kepuraite bahuriukas atrodo katik is zvejybos grizo :)

Vadinasi kariunai

Vadinasi kariunai portretas
Vietoj to kad su Islamistais kovotu, tai jie su Klaipedos mergelkom.........
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių