Nauja sukčių gudrybė – bruka neva 400 eurų kainuojančius masažuoklius

Klaipėdoje plinta dar viena sukčiavimo forma, kai manipuliuojama senjorų patiklumu. Senyvo amžiaus žmonėms įtartinas tipas bandė įsiūlyti esą 400 eurų vertės masažuoklius, nors reali jų kaina – vos 20, 30 eurų.

"Tik melžia pinigus"

Senus žmones apkvailinti lengviausia. Taip manantys sukčiai vis bando laimę ir atakuoja klaipėdiečius, mėgindami jiems įpiršti įvairius daiktus už neadekvačią kainą.

Neseniai tokioje situacijoje atsidūrė Kauno gatvėje gyvenanti klaipėdietė Irena.

Laimei, gudri moteris greitai išaiškino klastą.

Pardavėju prisistatęs nepažįstamasis bruko masažuoklį, kurio kaina, jo žodžiais, 400 eurų. Tiesa, jaunuolis pažadėjo padaryti išskirtinę nuolaidą ir atiduoti stebuklingai raumenų skausmą malšinančią prekę už 200 eurų.

"Po Klaipėdos daugiabučius vaikšto smulkaus sudėjimo neaukštas, juodai apsirengęs jaunuolis, siūlantis "Beurer MG21" infraraudonųjų spindulių masažuoklį, kuris iš tikrųjų kainuoja tik 30 eurų. Sakė, kad yra įgaliotas įmonės atstovas. Susidūriau su juo du kartus – vieną kartą, kai atėjo pas mane į namus, kitą, kai buvau svečiuose. Žinau, kad yra apgavęs ne vieną žmogų. Taip giria ir reklamuoja, o, pasirodo, tik melžia pinigus", – įsitikinusi pašnekovė.

Žinau, kad yra apgavęs ne vieną žmogų. Taip giria ir reklamuoja, o, pasirodo, tik melžia pinigus.

Nėrė pro duris

Guvaus proto senjorė išsiaiškino, kad internete toks pat prietaisas kainuoja 30,37 euro, o kai kuriuose tinklalapiuose galima rasti ir už 19,99 ar 22 eurus.

"Pastarąjį kartą sutikusi apgaviką bandžiau jį sudrausminti. Tai žadėjo skambinti įmonės direktoriui ir išdūmė pro duris. Paskui pasigailėjau, kad išsidaviau, reikėjo užkalbėti dantį ir iškviesti policiją. Nes vienas mano geras pažįstamas taip apsigavo ir sumokėjo 200 eurų. O kiek dar tokių yra?" – spėliojo Irena.

Panašaus pobūdžio sukčiavimo atvejai tiek Klaipėdoje, tiek visoje Lietuvoje – gana dažni.

Neseniai du sukčiai iš senolio išviliojo neįtikėtinai didelę sumą pinigų – net 10 900 eurų. Vasario 12 d. nukentėjusysis į namus parsivedė nepažįstamus vyrus, kurie jam siūlė įsigyti prekių, pristatė puodus ir peilius.

Nesuprasdamas, kas vyksta, senyvo amžiaus vyriškis įdavė jiems pinigus, vėliau suvokė, kad buvo apgautas.

Vyrų požymiai: abu apie 30 m. amžiaus, apie 170 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, juodų trumpų plaukų, tamsaus gymio, vienas jų – su barzdele, kalbėjo rusiškai, vokiškai. Šie sukčiai užfiksuoti vaizdo įraše.

Aklai pasitikėti negalima

Klaipėdos apskrities policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga perspėjo žmones neįsileisti nepažįstamų asmenų į namus, nesivelti į kalbas su gatvės prekeiviais.

Nors kai kuriems tai atrodo savaime suprantama, apgavysčių nemažėja.

Keisčiausia tai, kad vaikštantys po klaipėdiečių butus ir siūlantys įvairias prekes asmenys įstatymų nepažeidžia.

Savo noru žmogus gali nusipirkti net ir visišką niekutį už tūkstantį eurų.

"Čia jokio pažeidimo nėra, nebent nepažįstamasis įkyriai belstų, skambinėtų į duris ir reikalautų jas atidaryti. O šiaip žmogaus asmeninis reikalas įsileisti tokį prekeivį ar ne. Patarčiau gyventojams visada pažiūrėti pro durų akutę ir paklausti atėjūno, ko jis nori, iš kur yra, galbūt gali pateikti darbo pažymėjimą, įrodantį, kad yra vadybininkas, atstovaujantis tam tikrai įmonei, ar kurjeris, nešiojantis daiktus", – komentavo viršininkas.

A.Leliugos žodžiais tariant, geriausias būdas įsitikinti, ar siūlomos prekės kaina atitinka realybę, – susirasti ją internete.

"Paprastai kalbant, galima "pasigūglinti", kiek kainuoja ir ar iš viso toks daiktas yra. Nereikia leistis į diskusijas", – sakė pašnekovas.

Senoliams, kurie nemoka naudotis internetu, vertėtų dėl bet kurio pirkinio pasitarti su savo artimaisiais.

Pasitaiko ir tokių atvejų, kai vietoj vardinio daikto žmogus nusiperka klastotę. Tokiems sukčiams, priklausomai nuo daikto vertės, gresia baudžiamoji atsakomybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Tai gal čia viskas gerai, kai senolius apgaudinėja, kurie negali pasitikrinti kainos internete. Siūlyti 20 eurų kainuojantį daiktą už 400 eurų? Tegul beldžiasi į jaunimo namus, bus už pakarpos pro duris išmesti

Verslo forumad

Verslo forumad portretas
Neįžvelgiu sukčiavimo, rinkos ekonokika lyg pas mus, ar valstiečiai veda atgal prie planines ekonomikos?

...

... portretas
Čia vėl apie Max-Imą rašo?..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių