Naujajame turguje – vasariškas šurmulys

Didžiųjų šalies prekybos centrų boikotas klaipėdiečius atviliojo į Naująjį turgų, kur prekiautojai atveža gėrybes iš viso Vakarų Lietuvos regiono. Artėjant vasaros sezonui, pirkėjams siūlomas ypač gausus šviežių žalumynų, daržovių ir vaisių asortimentas.

Pasirinkimas džiugina

Pastebima, kad gyventojai vis dažniau apsiperka turgavietėse – klaipėdiečiai į Naująjį turgų atskuba ir iš miesto centro. Kasdien nuo pat ankstaus ryto duris atveriantis Naujasis turgus savo lankytojams siūlo daugybę vasaros gėrybių – šviežių daržovių, vaisių ir žalumynų.

Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas neslėpė džiaugsmo, kad žmonių pastarosiomis dienomis turguje tik daugėja.

"Iš tiesų jaučiame šiokį tokį šurmulį, galbūt tam turėjo įtakos ir protestas prieš prekybos centrus. Turguje prekyba verda net ir pirmadieniais, ko anksčiau nebūdavo", – sakė V.Karmanovas.

Jam antrino Naujojo turgaus direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mickus. Pašnekovas juokavo, esą žmonės nevalgę tikrai nebus.

"Esame už sveiką konkurenciją. Žinoma, jei kelias dienas gyventojai neis į parduotuvę, tai nieko nepakeis. Turgus dirba savo darbą ir lankytojai patenkinti – pas mus parduodami tik švieži ir kokybiški produktai", – šypsojosi V.Mickus.

Atšilus orams tarp miestiečių, kaip ir anksčiau, populiariausiais produktais išlieka tradicinės daržovės ir vaisiai.

"Turime visko, pradedant bulvėmis iš Egipto, braškėmis iš Graikijos ir baigiant arbūzais", – vardijo pašnekovas.

Skelbiama, kad netrukus pasirodys ir lietuviškos braškės. Prekiautojai tvirtina, kad iki pirmųjų lietuviškų uogų liko 2–3 savaitės.

Kainos – įvairios

V.Mickaus žodžiais, tik ką pasirodžiusių produktų kainos būna didesnės, o vėliau ima mažėti. Ir šiaip turgavietėje jos labai įvairios, dažniausiai priklauso nuo pačių prekybininkų. Reikia netingėti ir pasidairyti.

"Vien paviljone daržovėms ir vaisiams yra skirta 150 stacionarių prekybos vietų. O šiuo metu prekiautojų vis daugėja – jau ir lauke įsikuria sezoniniai daržovių bei žalumynų augintojai", – sakė pašnekovas.

Ūkininkų gėrybės į Naująjį turgų atkeliauja iš Dituvos, Šilalės, Šilutės, Kretingos, Skuodo ūkių bei kitų aplinkinių rajonų. Taip pat ir iš tų pačių tiekėjų, kurie aprūpina didžiuosius prekybos centrus.

Lauko prekyvietėje jau įsibėgėjo prekyba daigais ir gėlių sodinukais.

"Be tradicinių pomidorų, agurkų, paprikų daigų šiemet mačiau ir baklažanų, aguročių. Bet daugiausia dabar perka gėlių sodinukus, medelius, krūmus. Kitaip nei kitose turgavietėse, pas mus prekyba vyksta septynias dienas per savaitę, labai patogu privažiuoti iki pat lauko prekyvietės, todėl pirkėjų netrūksta. O mūsų pardavėjai – tai tikri savo srities ekspertai, negailintys patarimų, kaip ką sodinti ir auginti", – akcentavo V.Mickus.

Ruošiasi atsinaujinti

Tikimasi, kad po netrukus prasidėsiančios Naujojo turgaus rekonstrukcijos lankytojų skaičius dar augs, o turgavietė taps dar didesniu pietinės miesto dalies gyventojų traukos objektu.

Neseniai paskelbtas rangovo konkursas statybos darbams atlikti sulaukė 39 įmonių susidomėjimo. Galiausiai savo pasiūlymus pateikė devynios.

"Šiuo metu renkamės statytoją. Pasiūlymų daug, juos kruopščiai nagrinėja specialistų komisija. Galbūt jau net šio mėnesio pabaigoje paskelbsime nugalėtoją. Statybos darbus tikrai pradėsime šiemet ir savo lėšomis prisidėsime prie pietinės miesto dalies atnaujinimo", – pabrėžė V.Karmanovas.

Jis įsitikinęs, kad pokyčiai turgavietę pavers modernia, konkurencinga bei sukurs patrauklią ir jaukią erdvę pietinės miesto dalies gyventojams. Taip pat bus pagerintos sąlygos prekiautojams – planuojama, kad po rekonstrukcijos čia atsiras net 30 proc. daugiau ir komfortiškesnių prekybos vietų.

Prekyba Naujajame turguje statybų metu nebus sustabdyta. Kol vyks rekonstrukcija, visi paviljonai – mėsos, žuvies, daržovių – veiks kaip įprasta.

Planuojama, kad Naujojo turgaus rekonstrukcija vyks dviem etapais ir atsieis apie 2,5 mln. eurų. Didžiąją dalį darbų bendrovė finansuos iš savo uždirbtų lėšų, o sumą antrajam etapui veikiausiai skolinsis iš banko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

birute

birute portretas
labai nedaug pirkeju turguje,,,,ir prekybinine vieta brangsta ir brangsta,,,,4,5 euro uz pusdieni,labai jau daug sakyciau....kiek kaimo zmogelis turi atvezes parduoti,kad kelione ir turgus atsipirktu.....ir dar nori mazu kainu....

sovietiniu laiku spekuliantu rojus

sovietiniu laiku spekuliantu  rojus portretas
tas turgus ,vieni lenkiski tie pomidorai ir agurkai ,o kainos tai sukeltos ir uz bulves ,nustato is ryto ir viena kaina varo ,kaip gavo nurodyma is centro ir su mesa tas pats,lasiniu ir tu kaina uzkelta ,kai klausi ko pakelete kainas ,tai atsako vis pakele ir mes pakeleme.Tokius sovietmecio reliktus seniai laiks uzdaryti.Kai prasides uogos tai visi kai vienas sako ,kad is jurbarko ,pasamdytos spekuliantes nei jos renka nei ,ka uzperka visa partija ir paskui pardavineja ,nieko nenuleidzia,koks cia turgus,tik pavadinimas.

nelaikykit kvailiais kitų

nelaikykit kvailiais kitų portretas
atveža lenkijos agurka ir didžiuojasi kad lietuviškas. kiškit tas šviežias menesio senumo daržoves sau y subinę ponas dolbanas direktorėli, ir užsipisk su sawo užsakomuoju straipsniu varguoli jobanas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių