Naujam kamerinio orkestro vadovui pažadėta parama

Nuo vakar Klaipėdos koncertų salės kamerinio orkestro meno vadovo pareigas pradėjo eiti Mindaugas Bačkus.

Šiandien koncertų salės direktorė Danutė Žičkuvienė naująjį kolegą pristatė Klaipėdos miesto merui Rimantui Taraškevičiui.

Vakar surengęs pirmąją repeticiją su orkestru M.Bačkus tikino esąs pasirengęs daug ir sunkiai dirbti, kad jo vadovaujami muzikantai į koncertus pritrauktų kuo įvairesnės publikos.

Iš Vilniaus į Klaipėdą dirbti atvykęs muzikas prisipažino maloniai nustebęs, kad sulaukė daug dėmesio ir paramos. Jis pasidžiaugė jam sudarytomis geromis darbo ir gyvenimo sąlygomis.

„Jaučiuosi kiek keistai, nes netikėtai sulaukiau tiek nuoširdumo ir pagalbos. Iki šiol maniau, kad Lietuva yra vieta, kur stebuklų nenutinka. Reikia pripažinti, jog Koncertų salės kolektyvas dirba vadovaudamasis aukštais europiniais standartais“, - kalbėjo M.Bačkus.

Naujasis vadovas vieninteliu rūpesčiu įvardijo per menką orkestro muzikantų atlygį. Esą žmonės negali visiškai atsidėti darbui Koncertų salėje ir papildomo uždarbio priversti ieškotis kitur.

Meras R.Taraškevičius kartu su administracijos atstovais pažadėjo materialinę paramą.

„Mūsų užduotis kitiems metams - didinti algas orkestro muzikantams. Jeigu yra noro, viską galima pasiekti“, - neabejojo miesto vadovas.

Jam pritarė ir Savivaldybės socialinio departamento direktorė Nijolė Laužikienė. Ji patvirtino, kad jau yra parengtas sprendimo projektas Tarybai dėl atlyginimų didinimo.

„Mūsų sena svajonė turėti orkestrą, kuris garsintų Klaipėdos vardą visame pasaulyje“, - sakė ji.

M.Bačkus teigė turįs daug idėjų, kurias bandys įgyvendinti. Jis pasiūlė R.Taraškevičiui kritiko žvilgsniu įvertinti kamerinio orkestro būsimus pasirodymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių