Naujas įstatymas kelia klausimų

Uostamiesčio savivaldybė rengiasi įsigaliosiančiam naujam Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymui. Nors Prezidentė šio teisės akto dar nepasirašė, įsiteisėti jis turi nuo vasario 1 d.

Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė teigė, kad naujasis įstatymas keičia iš esmės visą biudžetinio sektoriaus apmokėjimo sistemą.

„Reikia atlikti labai daug darbų. Nors įstatymas Prezidentės nepasirašytas, jo kaip ir nėra, bet visi matome, kad kitą mėnesį bus daug veiklos. Šis įstatymas liečia viso biudžetinio sektoriaus atstovus“, – komentavo vicemerė.

Trečiadienį vykusio pasitarimo metu su įvairių biudžetinių įstaigų atstovais kalbėta apie naująjį įstatymą. Pasak J.Simonavičiūtės, klausimų – daugiau nei atsakymų.

Aiškesnė situacija tik su švietimo sektoriaus darbuotojais. Pakeitimai jiems įsigalios nuo rugpjūčio, tad už šiuos mokslo metus bus mokama senąja tvarka.

J.Simonavičiūtė tvirtino, kad, įsigaliojus naujajam įstatymui, keisis biudžetinių įstaigų darbuotojų pareigybių aprašymai, vertinimai. Žmonės turės būti supažindinti su pakeitimais.

„Biudžetinių įstaigų darbuotojai klaus mūsų, kaip viską daryti“, – teigė vicemerė.

J.Simonavičiūtė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui siūlė sudaryti darbo grupę, kuri gerai išanalizuotų įstatymines nuostatas ir organizuotų pokyčius savivaldybės biudžetiniame sektoriuje.

Vicemerė atkreipė dėmesį, kad, įsigaliojus naujajam įstatymui, ministerijos dar turės išleisti pareigybių aprašus.

„Laiko požiūriu nelabai suprantu, kodėl šis įstatymas turi įsigalioti, kai matomas toks nepasirengimas šiam klausimui“, – kalbėjo vicemerė.

Klaipėdos savivaldybėje yra 129 biudžetinės įstaigos. Pokyčiai liečia tūkstančius darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių