Naujas kruizų sezonas Klaipėdoje: keleivius atbaido karas ir kainos

Penktadienį Klaipėdoje pradedamas kruizų sezonas, kurio metu laukiama 44 laivų – trečdaliu mažiau nei pernai. Tai lėmė geopolitinė situacija regione ir didėjančios kelionių kainos, sako Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Anot jos, panaši situacija šiemet ir kituose Baltijos jūros uostuose, į kuriuos kelionių vengiama dėl Rusijos kaimynystės.

„Geopolitinė situacija yra viena iš pagrindinių priežasčių ir tai labai akivaizdu ne tik pas mus, bet ir visame Baltijos šalių regione, ypač Latvijoje, Estijoje, nes Estijoje tris kartus sumažėjo: tris šimtus turėdavo, dabar – apie šimtą. (...) Karo situacija turi poveikį, nes vieno kruizo metu aplankomi keli uostai, turintys nelabai kokius kaimynus“, – BNS antradienį sakė R. Savickienė.

Karo situacija turi poveikį, nes vieno kruizo metu aplankomi keli uostai, turintys nelabai kokius kaimynus.

Pirmasis į Klaipėdą šiemet atplauks su Bahamų vėliava plaukiojantis laivas „Hamburg, jis švartuosis penktadienį ryte Kruizinių laivų terminale.

Numatoma sezono pabaiga – rugsėjo 17 diena. 

Mažėjančiam kruizinių laivų skaičiui įtakos taip pat gali turėti brangstančios kelionės bei po koronaviruso pandemijos dar neatsigavęs sektorius, išlikę apribojimai su erdvėmis kruizų keleiviams. 

„Logiška, nes brangstant kurui, visiems dalykams kyla ir kainos, matyt, tie du faktoriai ir yra pagrindiniai. Be to dar iki šiol ne taip stipriai atsigavo kruizinė laivyba po koronaviruso pandemijos. Labai noriu tikėti, kad tas laivų užpildymo procentas didės, nors laivuose dar išlieka visos kajutės keleivių izoliavimui, tam tikri reikalavimai, laivai šiek tiek persitvarkė, pasidarė erdvesnes zonas, tai šiek tiek mažesnis keleivių skaičius gali būti“, – kalbėjo R. Savickienė.

Jos teigimu, galutinis laivų skaičius dar gali keistis – jų gali ir padaugėti: „Sąraše yra 44 laivai, tikiuosi, tiek ir išliks, o gal dar ir prisidės, viskas priklausys nuo esamos situacijos“.

Pernai kruizų sezonas Klaipėdoje prasidėjo balandžio 11-ąją ir baigėsi spalio 8 dieną, jo metu apsilankė 61 laivas su beveik 47 tūkst. keleivių. Pernai, palyginti su 2019 metais, laivų skaičius augo penktadaliu (2019 metais – 51), o keleivių  sumažėjo 31 proc. (68,5 tūkst.).

Dėl pandemijos 2021 metais Klaipėdoje apsilankė tik du kruizų laivai, 2020 metais – nė vienas.

Penkerių metų Klaipėdą aplankančių tokių laivų vidurkis iki šių metų siekė 55 laivus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Vietoje to kad remontuotų senamiestį ar atstatinėtų Karališką paštą, valdžiukai tiesiog spirga nuo naujų projektų projektėlių ir jų spartaus pradėjimo noro:D) Stebėtinas pomėgis nesusitvarkius didžiausių mieste problemų, nepabaigus pradėtų statybų, kurt vasiukus vieną po kito. Jau pasitvirtino ir Atgimimo aikštės darkymo, t.y statybos pradžią (matyt Tumui dėl garažu kantrybė trūko ir jis užmetė kelis papildomus gabalus žalių..:D), jau ir vėl prasideda po biški gražios pilnos ružavų svajonių pasakėlės apie tuos nelaimingus jūros malūnus ar naują labai labai reikalingą Klaipėdai regioninio stadiono statybą:D)

Klp

Klp portretas
Senamiestis atrodo tragiskai. Siaubas.

Romas

Romas portretas
Manau, kad ne karo baimė ar ,juolab, kainos atbaido turistus. Artimiausi turistiniai uostai - Gdynia, Gdanskas, Ryuga, Talinas, St.Peterburgas - kas ten buvo, tas supras, kad Klaipėda visiškai neturi ką parodyti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių