Naujas Muzikinis teatras „grįžta“ prie marių

Naujas Klaipėdos muzikinio teatro pastatas iškils vadinamojoje Memelio miesto teritorijoje. Tokia vizija piešiama Kultūros ministerijoje.

Naujas Klaipėdos muzikinio teatro pastatas iškils vadinamojoje Memelio miesto teritorijoje. Tokia vizija piešiama Kultūros ministerijoje, kuri yra teatro steigėja.

"Ta vieta šiandien yra tinkamiausia. Ir man džiugu, kad neišgirdau, jog kas nors būtų pasakęs kitaip. Dabar tik reikia susitarti, kaip viziją įgyvendinti, o kelias laukia išties ilgas ir sunkus", – teigė vakar Kultūros ministerijoje viešėjęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jis dalyvavo pasitarime, kuriame buvo pristatoma vizija, jog Klaipėdos muzikinio teatro naujas pastatas turi būti statomas vadinamojoje Memelio miesto teritorijoje.

Ji buvo minėta ir anksčiau, tačiau atmesta, nes lyg ir buvo nuspręsta pastatą statyti Danės skvere.

"Tačiau ministerijos specialistai patys įsitikino, jog vieta Danės skvere nėra tinkama. Erdvė tokia, kad pavyktų pastatyti labai nedidelį statinį. Be to, perspektyvoje numatoma, jog būtent ties ta vieta bus tiesiamas naujas tiltas per Danę. Įvertinus šias aplinkybes apsispręsta grįžti į marių krantą", – aiškino V.Grubliauskas.

Jo teigimu, aiškumo suteikė ir tai, kad išsisprendė reikalai dėl teritorijos valdytojo. Tai – valstybinė žemė, tačiau ją ilgam laikui buvo išsinuomojusi viena bendrovė, kuri bankrutavo. Dabar valdytojas yra vienas komercinis bankas.

"Valdytojai patys rodo iniciatyvą, kad Memelio miesto teritorijoje atsirastų Klaipėdos muzikinio teatro pastatas. Pasikartosiu, bet ir man atrodo, kad šiandien tai tikrai geriausia vieta jam", – pabrėžė Klaipėdos meras.

Jis vylėsi, kad artimiausiu metu Kultūros ministerija viešai išreikš savo poziciją ir įsipareigojimą dėl Klaipėdos muzikinio teatro naujo pastato statybų. Tuomet esą liks išsidalyti užduotis, kurioms institucijoms ką privalu nuveikti.

"Žinoma, dabar niekas nekalba apie pinigus, nes tikrai neaišku, kiek toks projektas gali kainuoti. Kalbėti apie terminus kiek lengviau – tai 2014–2020 metai. Tačiau sunku pasakyti, ar per šį laikotarpį teritorija tik bus paruošta naujo teatro pastato statybai, ar ši ir bus pradėta", – kalbėjo V.Grubliauskas.

Šiandien jis ketina susitikti su susisiekimo ministru Rimantu Sinkevičiumi, kad išklausytų jo poziciją dėl Klaipėdos muzikinio teatro naujo pastato statybų uosto pašonėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

isdave klaipeda

isdave klaipeda portretas
Meras nebebus naujo teatro. Tegu pats nusizudo

inžinierius

 inžinierius portretas
Kodėl vilniečiai supranta, kad Muz. teatrą statyti reikia naujoje vietoje prie Kuršių Marių , o klaipėdiečiai klajoja po senas vietas?

patarėjas

patarėjas portretas
Pagaliau išaušo protinga mintis:statyti muzikinį teatrą prie Kuršių marių.Keiskitės senų ir sunkių minčių skleidėjai. Gražiausiems pastatams tik prie vandens. Tai suprato senoliai prieš 100 metų.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių