Naujas uostamiesčio skveras laukia idėjų

Klaipėdiečiams mįslę užminė J. Janonio gatvėje šalia Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriaus esančiame skverelyje nukirsti medžiai ir jame išdygusi pakyla iš trinkelių.

Klaipėdiečiams mįslę užminė J. Janonio gatvėje šalia Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriaus esančiame skverelyje nukirsti medžiai ir jame iškilusi pakyla iš trinkelių. 

Praeiviai bei aplinkinių namų gyventojai spėlioja, kam skirta suprojektuota vieta.

Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė pripažino, jog ir šios įstaigos darbuotojams smalsu, kas atsiras po jų langais. 

"Prieš J .Janonio gatvės rekonstrukciją čia augo žolė ir medžiai. Keli lapuočiai vėliau buvo nukirsti ir pastatyta apvali pakyla. Gatvės tvarkymo darbai jau baigėsi, tačiau tolesnių veiksmų nematome. Laukiame žinių, ką ruošiamasi daryti, tačiau ir patys neįsivaizduojame, kokiam tikslui buvo sutvarkytas skverelis. Tikiu, jog ne be priežasties", – kalbėjo B.Skaisgirienė.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė informavo, kad po gatvės rekonstrukcijos skyriaus darbuotojai tikslingai suprojektavo skverelį, jog ateityje žmonėms kiltų minčių, kaip pagražinti gatvę.

"Artimiausiu metu čia nieko neplanuojama. Ir projekte nėra numatyta, kas šioje vietoje turėtų atsirasti. Konkrečių minčių ir idėjų dar nėra. Menininkai, verslininkai ar eiliniai miestiečiai galėtų reikšti savo pasiūlymus. Galbūt kažkas norėtų miestui padovanoti kokį meno kūrinį", – kalbėjo V.Staskonienė.

Jos nuomone, išgražėjusi J.Janonio gatvė šiuo metu prašosi meninio akcento, o ir pati skverelio vieta idealiai tiktų pastatyti papuošimą, kuris trauktų praeivių akis. Vedėjos manymu, tik nuo miestiečių priklausys, kiek laiko pakyla bus tuščia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pirmiausiai sutvarkė skverelį,išklojo trinkelėmis, pasėjo žolę, pasodono augalus. Vėliau "prisiminė", kad neiškirto liepų. Tuomet buvo nukirstos keturios liepos, kurių kelmai tebėra. Kada išraus kelmus, vėl reiks tvarkyti veją, trinkeles, sėti žolę. Puikus pinigų "taupymo" pavyzdys.

ops

ops portretas
Yra kalvių dovana miestui, kur niekaip neranda vietos.

rasele

rasele portretas
Smagu būtų matyti kokį nors įdomų Klemencovo darbą :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių