Naujasis turgus keičia veidą

Naujajame turguje, įsibėgėjus darbams, jau aiškėja būsimo paviljono kontūrai. Šių metų pabaigoje atsinaujinęs turgus taps modernus bei patogus ir prekeiviams, ir pirkėjams.

Pamatė statinių kontūrus

Bendrovė Naujasis turgus nuo praėjusių metų pabaigos vykdo 2 mln. eurų vertės rekonstrukcijos darbus, kuriems pasibaigus klaipėdiečiai galės patogiau įsigyti ne vien maisto, bet ir pramoninių prekių. Iki šiol lauke po atviru dangumi prekiavę pramoninių prekių pardavėjai persikels į visus metus veikiančius šildomus ir vėsinamus paviljonus, o šiai prekybai skirtų vietų padaugės iki 40 proc.

Iki šiol kloję komunikacijas darbininkai visai neseniai ėmėsi naujo pramoninių prekių paviljono ir dengtų lauko prekystalių konstrukcijų statybos. Netrukus prasidės sienų ir stogo montavimas.

Prekeiviai kasdien ateina, apžiūri, vertina griežčiau, nei kokia nors inspekcija.

„Pagaliau išryškėjo naujų statinių kontūrai. Prekeiviai kasdien ateina, apžiūri, vertina griežčiau, nei kokia nors inspekcija, bet kol kas blogų atsiliepimų negirdėjome“, – rodydamas pokyčius turgavietėje kalbėjo Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Statybininkų teigimu, nuo darbų grafiko neatsiliekama, o sunkiausia ir daugiausia netikėtumų pateikusi dalis jau įveikta.

Susidūrė su iššūkiais

„Kadangi dabartinėje turgavietės teritorijoje statybos vyko dar sovietmečiu ir tokių etapų būta ne vieno, ne viskas buvo užfiksuota techniniuose dokumentuose. Pavyzdžiui, ardydami senąją asfalto dangą, radome net trigubai storesnį jo sluoksnį. O tai ir papildomos išlaidos kasimui, transportavimui, ir nenumatytos laiko sąnaudos“, – aiškino darbus atliekančios bendrovės „Konsolė“ vadovas Kazys Skutulas.

Statybininkai tikino, kad išorės konstrukcijų surinkimas ir vidaus įrangos darbai netikėtumų nežada, tad numatyta rekonstrukcijos pabaiga neturėtų nusikelti – darbus ketinama baigti šių metų gruodį.

Nors šiltuoju metų laiku lauko prekybininkų Naujajame turguje padaugėja 30–40 proc., o jų įprastoje teritorijoje šeimininkauja statybininkai, turgavietės administracija įsitikinusi, kad sutalpins visus norinčius prekiauti.

„Maksimalaus lauko prekybininkų skaičiaus dar nesulaukėme. Jų pikas pasiekiamas braškių ir kitų vasaros gėrybių sezono metu. Esame numatę papildomas teritorijas, kad sutilptų visi norintys, – vaisių, daržovių, sodinukų prekybos vietas plečiame automobilių stovėjimo aikštelėse, o pramoninių prekių pardavėjus įkurdiname palapinėse arčiau Taikos prospekto“, – apie pasiruošimą vasarai sakė V.Karmanovas.

Žada nedidinti nuomos

Darbus Naujajame turguje ketvirtadienį apžiūrėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas ir savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Pastaruoju metu rekonstruojamos viešosios erdvės pietinėje miesto dalyje vertė atsinaujinti ir čia esančią turgavietę.

Po jos rekonstrukcijos ketinama įrengti prekybos vietų ir tradiciniuose taškuose prie didesniųjų prekybos centrų. Jau netrukus jų darbą imsis administruoti Naujasis turgus.

Pačioje turgavietėje dirbantys prekeiviai laukia meto, kai ryte ir vakare nebereikės vežioti visų savo prekių, jas bus galima palikti savo darbo vietoje.

Jau dabar atliekama galimybių studija ir siekiama sukurti objektyvią metodiką naujų prekybos vietų nuomos kainai nustatyti. Ieškoma optimaliausio varianto, kad prekiauti čia apsimokėtų.

Netrukus ketinama paraginti nuosavus kioskus arčiausiai Taikos pr. turinčius prekeivius atnaujinti savo patalpas, suvienodinti reklamas.

„Labai džiugu, kad viskas vyksta, kaip numatyta, tai kelia pasitikėjimą, jog viskas, kas suplanuota, bus padaryta laiku. Būtų keista, kad tuo metu, kai miestas skiria daug lėšų viešosioms erdvėms atnaujinti, turgus liktų vegetuoti“, –  Naujojo turgaus administraciją gyrė miesto meras.

Turgavietė ketina dalyvauti įgyvendinant Smulkiojo ir vidutinio verslo skatinimo programą.

Naujasis turgus yra Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos kontroliuojama bendrovė, municipalitetui priklauso 100 proc. jos akcijų. Rekonstrukcijos darbus bendrovė finansuoja iš nuosavų lėšų ir banko paskolos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aha,ir narkomanams bus patogiau prekiaut,kasdien ju turguj pilna,siula pirkt ta ka pavoge is parduotuviu.Ej !!! ponas meras ir policija jus ka nematot?!?!

Turgaus kaiminka

Turgaus kaiminka portretas
Gyvenu Poilsio gatvėj, tuoj už turgaus, galetumėt žmonėms bent kelią prašluot, laikinas plyteles paklot, o tai vakštom purviukais kaip neasfaltuotam kaime. Blogai.

Javol

Javol portretas
Ka reiskia zodis,- TURGUS ? P.S "Naujojo turgaus" "rekonstrukcija" uz 2 000 000,Euru( du milijonai Euru) ?"Gudriau" nebeiseina,"visi i rinkimus" ...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių