Naujasis turgus - vis dar be vadovo

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Viačeslavui Karmanovui nebeliko kliūčių užimti valdiškos bendrovės Naujojo turgaus direktoriaus pareigų, nes jis jau nebeįsipainiotų į viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

Kalbos, kad V.Karmanovas vadovaus Naujajam turgui, kurio 100 proc. akcijų priklauso savivaldybei, jos kuluaruose sklido nuo praėjusių metų pavasario.

Tuomet nepaneigta, jog V.Karmanovas gali būti paskirtas vadovauti bendrovei, tačiau susidurta su problema – galimu viešųjų ir privačių interesų konfliktu.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, į kurią anonimiškai kreipėsi Klaipėdos savivaldybės darbuotojai, išaiškino, kad asmuo, kuris kontroliavo bendrovę, buvo jos valdybos pirmininkas, vienerius metus, nustojęs juo būti, negali įmonei vadovauti. V.Karmanovas buvo Naujojo turgaus valdybos pirmininkas.

Pernai liepą Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė savo įsakymu pavaduotoją atšaukė iš Naujojo turgaus valdybos pirmininko pareigų. Juo paskirtas Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

„V.Karmanovas yra pareiškęs norą dirbti Naujojo turgaus bendrovėje, tad manome, kad nėra gerai, jog jis dabar yra šios įmonės valdybos pirmininkas. Tiesiog atšaukiau jį iš šių pareigų ir klausimas bus sprendžiamas plačiau“, – tuomet „Klaipėdai“ teigė J.Simonavičiūtė.

Nors metai jau praėjo, tačiau V.Karmanovas darbovietės dar nepakeitė. Viena priežasčių – J.Simonavičiūtė pasirašė įsakymą, pagal kurį savivaldybės įmonių direktoriai ne skiriami, o renkami konkurso būdu.

„Jūsų klausimas labai nekorektiškas, juk konkursas nepaskelbtas. Kai jis bus paskelbtas, žiūrėsiu, ar atitinku keliamus reikalavimus, ir tik tada svarstysiu, ar jame dalyvauti“, – teigė V.Karmanovas.

Naujasis turgus be vadovo yra ilgiau nei metus. Bendrovei laikinai vadovauja direktoriaus pavaduotoja Zinaida Karpalo.

„Valdyboje kol kas nesvarstėme klausimo, ar reikia skelbti konkursą bendrovės direktoriaus pareigoms užimti. Manome, kad dabartinė laikina vadovė puikiai susitvarko, o tai leidžia taupyti įmonės lėšas, nes direktoriui nereikia mokėti atlyginimo“, – teigė R.Zulcas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pirkejas,

pirkejas,  portretas
o da negražiau, važinėtis valdiška masina namo, netaupymas lėšų, kur žiūri savivaldybė???

to Jonas Lietuvis

to Jonas Lietuvis portretas
Kai nebebalsuosi už liberalus!

vale

vale portretas
Kaip jis verziasi i ta vieta! Jau sitiek laiko, dedamos visos pastangos. Jau jam laikas geriau eiti i pensija, bet ne. Matomai, ten piniginga vieta.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių