Naujoji Zambijos vyriausybė laikysis 10 Dievo įsakymų

Zambijos naujasis prezidentas Michaelas Sata, pirmasis išrinktas valstybės vadovas katalikas ir uolus tikintysis, paskelbė, kad jo vyriausybė vadovausis 10-čia Dievo įsakymų.

Zambijos naujasis prezidentas Michaelas Sata (Maiklas Sata), pirmasis išrinktas valstybės vadovas katalikas ir uolus tikintysis, sekmadienį paskelbė, kad jo vyriausybė vadovausis 10-čia Dievo įsakymų.

„Šiai vyriausybei bus vadovaujama laikantis 10-ies Dievo įsakymų. Nevok, mylėk kiekvieną žmogų taip, kaip save“, - bažnyčioje prestižiniame sostinės Lusakos rajone Rodso Parke parapijiečiams sakė M.Sata.

„Pirmą kartą ši šalis turi prezidentą kataliką, ir mūsų vyriausybė rems Bažnyčią“, - sakė jis, priminęs, kad daugumą šalies gyventojų sudaro katalikai.

M.Sata savo naująsias pareigas pradėjo eiti penktadienį ir iškart pažadėjo kovoti su įsišaknijusia korupcija, dėl kurios rinkėjai nusigręžė nuo jo pirmtako Rupiah Bandos (Rupijos Bandos).

Dabar Zambija yra viena iš nedaugelio Afrikos valstybių, kuriose nuo nepriklausomybės paskelbimo valdančioji partija demokratiškai pasikeitė du kartus. M.Sata yra jau penktasis 1964-aisiais nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos paskelbusios Zambijos prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių