Naujos technologijos gelbsti ne visur

Neseniai Šilutės plente ir Taikos prospekte nauju efektyviu būdu buvo šalinamos provėžos. Jūrininkų prospektas tokiems darbams per daug sugadintas. Šiemet čia planuojamas tik kosmetinis remontas.

Neseniai Šilutės plente ir Taikos prospekte nauju efektyviu būdu buvo šalinamos provėžos. Jūrininkų prospektas tokiems darbams per daug sugadintas. Šiemet čia planuojamas tik kosmetinis remontas.

Uostamiesčio gyventojai jau kurį laiką rieda naujai sutvarkytu Taikos prospektu ir Šilutės plentu.

Minėtose arterijose pirmą kartą išbandyta technologija, kai remontuojama ne visa kelio danga, o tik dėl sunkiojo transporto susidariusios provėžos.

„Akivaizdu, kad šiose pagrindinėse gatvėse naujas metodas pasiteisino, tačiau yra ir daugiau vietų, kur galima jį pritaikyti. Šiuo metu viena blogesnių situacijų – Jūrininkų prospekte“, – dėstė uostamiesčio gyventojas.

Klaipėdos savivaldybės atstovai taip pat pripažino, kad provėžų mieste yra ir daugiau, tačiau ne visur jas galima sutvarkyti. Minėtu būdu remontuojamos tik tos provėžos, kurių gylis siekia ne daugiau nei 4 cm, o plotis – ne daugiau nei metras.

„Jūrininkų prospekto provėžos – per daug gilios. Šiai gatvei reikia didesnės rekonstrukcijos, tačiau pirkimus planuojame galbūt tik kitąmet“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė.

Anot jos, minėtą problemą planuojama spręsti atliekant kosmetinį remontą – nušlifuoti ir taip kiek palyginti išvagotą kelio dangą.

V.Vedeikienės teigimu, Jūrininkų prospekto kelio dangos problemos toks remontas neišspręs, tačiau nepatogumus bent laikinai sumažins.

Nauju būdu taisyti provėžas esą buvo numatyta ir kitose vietose, kur remontas būtinas, tačiau dėl per gilių įdubų šios technologijos pritaikyti negalima ir Herkaus Manto, Pilies gatvėse bei Vilniaus plente.

Tiesa, pastarajame planuojami didesni darbai – visos asfalto dangos keitimas. Šiuo metu rengiamasi skelbti darbų konkursą.

Naujam provėžų remontui buvo numatyta 190 tūkst. eurų. Iš šių pinigų jau panaudota maždaug 140 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

furos kaltos

furos kaltos portretas
Turi labiau tikrint sunkvezimiu virssvori, ypac biriu kroviniu. Vazineja su 30-35t kroviniais, tai joks kelias neatlaikys.

Tomas

Tomas portretas
Būtų šaunu, kad Paryžiaus komunos gatvę sutvarkytų. Nes būklė tokia, kad kitais žvyrkeliais geriau važiuojasi nei minėta gatve.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių