- Viktorija Dailidonytė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Pačiame Klaipėdos centre įsikūrusio viešbučio "Navalis" restoranas savo lankytojus stebins naujovėmis. Jau dabar miestiečiai kviečiami pradėti dieną su virtuvės šefo atnaujintu pusryčių meniu, o, sušilus orams, praeivius užsukti masins neatpažįstamai pasikeitusi restorano lauko terasa.
Pusryčiai – energingai dienai
Gera dienos pradžia neįsivaizduojama be gardžių pusryčių. Artėjant šiltajam sezonui, restorano "Navalis" virtuvės šefas Tadas Paulauskas atnaujino meniu. Pagrindinė jo naujiena – "Open Sandwich" – skandinaviški sumuštiniai.
"Open" sumuštiniai itin populiarūs Skandinavijos šalyse. Ingredientai yra parenkami pagal kiekvieno skonį ir fantaziją. "Navalio" pusryčiams juos gaminame su sūdyta lašiša, kaparėliais ir varškės kremu, su mocarela arba tunu ir virtu kiaušiniu be lukšto, kuris išsilieja ant sumuštinio suteikdamas pikantišką skonį. Taip pat lankytojai spėjo pamėgti naminį tepamą kreminės tekstūros vištienos kepenėlių paštetą. Periodiškai atnaujiname valgiaraštį ir lankytojams pasiūlome kažką naujo, galbūt dar neragauto", – sakė virtuvės šefas T.Paulauskas.
Pusryčiaujantieji "Navalyje" gaus tikrą energijos užtaisą geram pusdieniui. Meniu, be minėtų patiekalų, siūlomos šviežiai spaustos vaisių sultys, įvairių rūšių košės, varškė, blyneliai, kiaušinių patiekalai. Kiaušinienė ir omletas, kaip yra įprasta aukštos klasės viešbučių restoranuose, gaminamas iš trijų kiaušinių, o priedus klientai gali pasirinkti patys iš siūlomo plataus asortimento.
Pietūs papildė šviežiomis salotomis
Restorano ir viešbučio "Navalis" pardavimų vadovė Edita Rimkė pasakojo apie dienos pietų naujienas.
"Artėjant pavasariui, dažnas renkasi lengvesnį ir gaivesnį maistą pietums. Mūsų virtuvės komanda dienos pietų patiekalų asortimentą papildė įvairiomis šviežiomis salotomis su gardžiais priedais ir pagardais. Kiekvieną darbo dieną restorano ir kavinės lankytojams ruošiame aukščiausios kokybės žuvies ir mėsos patiekalus bei skirtingas salotas už patrauklią kainą, todėl užsukę dienos pietų miestiečiai tikrai nenusivils", – pažymėjo E.Rimkė.
Gaminimas – tai kūryba
Beveik metus "Navalyje" vyriausiuoju virtuvės šefu dirbančio T.Paulausko patiekalus spėjo pamėgti restorano klientai.
Klaipėdietis kulinarijos srityje turi sukaupęs įvairios patirties – anksčiau gamino kitame prestižiniame Lietuvos restorane ir sėmėsi virtuvės meistrystės paslapčių keliaudamas po įvairias užsienio šalis.
Paklaustas, koks yra firminis jos patiekalas, T.Paulauskas netuščiažodžiavo. Kulinaras įsitikinęs, kad iškalbingesnis už virėją yra jo pagamintas maistas.
"Visi jie – firminiai. Kiekvienas profesionalas turi savo unikalų stilių – tam tikrą gaminimo techniką. Restoranų virtuvės jau seniai nebedirba iš tų senųjų technologinių receptų knygų, o savo srities profesionalai ieško savitų, naujų sprendimų. Juk gaminimas – tai kūryba", – įsitikinęs virtuvės šefas.
Nieko nėra neįmanoma
Ieškantiems, kur įsimintinai praleisti savo šventę, "Navalis" turi patrauklų pasiūlymą. Viešbutyje švenčiantiesiems gimtadienį suteikiama 15 proc. nuolaida meniu patiekalams. Linksmintis čia gali apie pusė šimto renginio svečių, o kiekvienam klientui sudaromas individualus valgiaraštis pagal jo skonį.
"Pavyzdžiui, balandį vyksiančioms vestuvėms vieni jaunavedžiai pageidavo išskirtinai vegetariško meniu. Esame atviri įvairiems poreikiams", – akcentavo E.Rimkė.
Virtuvės komanda įsitikinusi – nieko nėra neįmanoma, todėl yra pasirengusi pasirūpinti renginių maistu ir už restorano ribų.
"Išvažiuojamuosiuose renginiuose tiekiame restoraninio lygio patiekalus, įvairius užkandžius. Tiesa, tam būtina užsitikrinti geras gaminimo sąlygas, būna ir tokių situacijų, kai esame priversti atsisakyti užsakymo", – akcentavo T.Paulauskas.
Pakvies renginys gurmanams
Viešbučio "Navalis" direktorė Diana Adomauskienė pažymėjo, jog restorano komanda yra vienintelė Klaipėdoje atrinkta dalyvauti prestižiniame Prancūzijos gastronominiame renginyje "Goutde France". Iš viso prie jo prisijungs tik septyni Lietuvos restoranai, kuriuos, pagal pateiktus meniu, išrinko tarptautinė šefų komisija.
Kovo 21-ąją daugiau nei tūkstantis kulinarų iš penkių kontinentų vienu metu pagerbs prancūziškos virtuvės nuopelnus, inovacijas ir vertybes: dalijimasi, mėgavimasi, aukštos kokybės principus ir socialiai atsakingą virtuvę.
Vertinantieji prancūziškos virtuvės maistą ir kultūrą, kviečiami prisijungti bei pažymėti šią šventę kovo 21-ąją kartu su visu pasauliu restorane "Navalis".
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Dėl gaisro Kretingoje galima oro tarša bei draudžiamas automobilių eismas Klaipėdos gatvėje2
Dėl kilusio gaisro UAB „Imedeksa“ Kretingoje, galima oro tarša bei draudžiamas automobilių eismas Klaipėdos gatvėje. Apie tai savo feisbuko paskyroje paskelbė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius. ...
-
A. Vaitkus: politikuoti nereikėtų9
Klaipėdos savivaldybė rengiasi steigti naują Paliatyviosios pagalbos dienos centrą vaikams. Tokį centrą numatoma įkurti J. Karoso gatvėje, šalia Vaikų ligoninės, pritaikant buvusį konsultacinės poliklinikos pastatą. Kūdikių namai, kuriuos...
-
Būna ir taip: gandras jau kelis pavasarius mėgina susisukti lizdą ant „Laisvės“ paminklo7
Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos kieme stovintis „Laisvės“ paminklas taip patiko vienam gandrui iš Švėkšnos, kad jis jau kelis pavasarius mėgina susisukti lizdą ant šio paminklo. Tačiau vieti...
-
Netoli Kaštonų gatvės gyventojai vis veisia šiukšlynus3
Netoli Kaštonų gatvės atsirado savavališkas sąvartynas, tarp šiukšlių – senos padangos ir net sofa. Atokesnėse vietose tyčia paliktas atliekas pareigingi gyventojai surenka patys, tačiau norint pašalinti stambias...
-
Kas žudo Klaipėdos senamiestį?24
Klaipėdoje jau ne vieną dešimtmetį trunka diskusijos, kaip atgaivinti senamiestį. Įvairių kadencijų politikai siūlė neįtikėtinų būdų – svajota apie tramvajų, siūlyta dalį senamiesčio uždengti kupolu, o kojas klaipantį grindin...
-
Klaipėdoje kruizinis laivas pasitiktas sningant2
Šių metų pirmąjį keleivinį laivą su prancūzų turistais Klaipėda pasitiko žiemiškai. Šiemet į mūsų uostą planuoja atvykti 53 kruiziniai laineriai – daugiau nei pernai, ketinama sulaukti iki 70 tūkst. turistų. Sugrįžt...
-
Kas balsuos referendume?11
Jau dabar prognozuojama, kad balsuojant referendume dėl dvigubos pilietybės gali būti pasiektas antirekordas. Rinkėjai nepatenkinti ne tik informacijos stoka šiuo klausimu, bet ir neregėtu prezidento rinkiminės kampanijos vangumu. Žmonės pasigen...
-
Uostamiestyje – akibrokštas: merginą nustebino pardavėjos pasiūlymas19
Kai kuriuose prekybos centruose aptarnavimas verčia linkėti permainų. Esą kai kurie parduotuvių darbuotojai su klientais bendrauja ne itin supratingai. Viename prekybos centre apsilankiusią klaipėdietę nustebino pardavėjos elgesys. Merginai papra&scar...
-
Iššokęs pėdos kauliukas: deformacija pašalinama be didelių pjūvių2
„Northway“ inf. ...
-
Intriga darže – kažkas užkasinėja margučius?5
Viena sodininkė sunerimo, kai kelerius metus iš eilės savo darže panašiu metu pradėjo rasti po užkastą velykinį kiaušinį. Margučius kažkas vis užkasa skirtingose sklypo vietose. Daržininkė klausė – gal kas nors jai link...