„Navalyje“ – pavasarinės naujienos

Pačiame Klaipėdos centre įsikūrusio viešbučio "Navalis" restoranas savo lankytojus stebins naujovėmis. Jau dabar miestiečiai kviečiami pradėti dieną su virtuvės šefo atnaujintu pusryčių meniu, o, sušilus orams, praeivius užsukti masins neatpažįstamai pasikeitusi restorano lauko terasa.

Pusryčiai – energingai dienai

Gera dienos pradžia neįsivaizduojama be gardžių pusryčių. Artėjant šiltajam sezonui, restorano "Navalis" virtuvės šefas Tadas Paulauskas atnaujino meniu. Pagrindinė jo naujiena – "Open Sandwich" – skandinaviški sumuštiniai.

"Open" sumuštiniai itin populiarūs Skandinavijos šalyse. Ingredientai yra parenkami pagal kiekvieno skonį ir fantaziją. "Navalio" pusryčiams juos gaminame su sūdyta lašiša, kaparėliais ir varškės kremu, su mocarela arba tunu ir virtu kiaušiniu be lukšto, kuris išsilieja ant sumuštinio suteikdamas pikantišką skonį. Taip pat lankytojai spėjo pamėgti naminį tepamą kreminės tekstūros vištienos kepenėlių paštetą. Periodiškai atnaujiname valgiaraštį ir lankytojams pasiūlome kažką naujo, galbūt dar neragauto", – sakė virtuvės šefas T.Paulauskas.

Pusryčiaujantieji "Navalyje" gaus tikrą energijos užtaisą geram pusdieniui. Meniu, be minėtų patiekalų, siūlomos šviežiai spaustos vaisių sultys, įvairių rūšių košės, varškė, blyneliai, kiaušinių patiekalai. Kiaušinienė ir omletas, kaip yra įprasta aukštos klasės viešbučių restoranuose, gaminamas iš trijų kiaušinių, o priedus klientai gali pasirinkti patys iš siūlomo plataus asortimento.

Pietūs papildė šviežiomis salotomis

Restorano ir viešbučio "Navalis" pardavimų vadovė Edita Rimkė pasakojo apie dienos pietų naujienas.

"Artėjant pavasariui, dažnas renkasi lengvesnį ir gaivesnį maistą pietums. Mūsų virtuvės komanda dienos pietų patiekalų asortimentą papildė įvairiomis šviežiomis salotomis su gardžiais priedais ir pagardais. Kiekvieną darbo dieną restorano ir kavinės lankytojams ruošiame aukščiausios kokybės žuvies ir mėsos patiekalus bei skirtingas salotas už patrauklią kainą, todėl užsukę dienos pietų miestiečiai tikrai nenusivils", – pažymėjo E.Rimkė.

Gaminimas – tai kūryba

Beveik metus "Navalyje" vyriausiuoju virtuvės šefu dirbančio T.Paulausko patiekalus spėjo pamėgti restorano klientai.

Klaipėdietis kulinarijos srityje turi sukaupęs įvairios patirties – anksčiau  gamino kitame prestižiniame Lietuvos restorane ir sėmėsi virtuvės meistrystės paslapčių keliaudamas po įvairias užsienio šalis.

Paklaustas, koks yra firminis jos patiekalas, T.Paulauskas netuščiažodžiavo. Kulinaras įsitikinęs, kad iškalbingesnis už virėją yra jo pagamintas maistas.

"Visi jie – firminiai. Kiekvienas profesionalas turi savo unikalų stilių – tam tikrą gaminimo techniką. Restoranų virtuvės jau seniai nebedirba iš tų senųjų technologinių receptų knygų, o savo srities profesionalai ieško savitų, naujų sprendimų. Juk gaminimas – tai kūryba", – įsitikinęs virtuvės šefas.

Nieko nėra neįmanoma

Ieškantiems, kur įsimintinai praleisti savo šventę, "Navalis" turi patrauklų pasiūlymą. Viešbutyje švenčiantiesiems gimtadienį suteikiama 15 proc. nuolaida meniu patiekalams. Linksmintis čia gali apie pusė šimto renginio svečių, o kiekvienam klientui sudaromas individualus valgiaraštis pagal jo skonį.

"Pavyzdžiui, balandį vyksiančioms vestuvėms vieni jaunavedžiai pageidavo išskirtinai vegetariško meniu. Esame atviri įvairiems poreikiams", – akcentavo E.Rimkė.

Virtuvės komanda įsitikinusi – nieko nėra neįmanoma, todėl yra pasirengusi pasirūpinti renginių maistu ir už restorano ribų.

"Išvažiuojamuosiuose renginiuose tiekiame restoraninio lygio patiekalus, įvairius užkandžius. Tiesa, tam būtina užsitikrinti geras gaminimo sąlygas, būna ir tokių situacijų, kai esame priversti atsisakyti užsakymo", – akcentavo T.Paulauskas.

Pakvies renginys gurmanams

Viešbučio "Navalis" direktorė Diana Adomauskienė pažymėjo, jog restorano komanda yra vienintelė Klaipėdoje atrinkta dalyvauti prestižiniame Prancūzijos gastronominiame renginyje "Goutde France". Iš viso prie jo prisijungs tik septyni Lietuvos restoranai, kuriuos, pagal pateiktus meniu, išrinko tarptautinė šefų komisija.

Kovo 21-ąją daugiau nei tūkstantis kulinarų iš penkių kontinentų vienu metu pagerbs prancūziškos virtuvės nuopelnus, inovacijas ir vertybes: dalijimasi, mėgavimasi, aukštos kokybės principus ir socialiai atsakingą virtuvę.

Vertinantieji prancūziškos virtuvės maistą ir kultūrą, kviečiami prisijungti bei pažymėti šią šventę kovo 21-ąją kartu su visu pasauliu restorane "Navalis".



NAUJAUSI KOMENTARAI

dd

dd portretas
matuosi kad sunkiai navaliui eigu reklamuojasi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių