Negirdėtas būdas sudomino: apsaugos kopagūbrius

Miesto valdžiai pristatyta naujovė, leidžianti apsaugoti kopagūbrius nuo nykimo. Apsaugos priemonės būtų naudojamos ne jūroje, o krante.

Apie naują kopagūbrio apsaugojimo nuo irimo galimybę miesto vadovams papasakojo Švedijos kompanijos atstovai Lietuvoje.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas tvirtino, kad pristatyti metodai, kurie taikomi Vokietijoje, Šiaurės jūroje.

"Šios priemonės įgyvendinamos krante, o ne vandenyje. Iš geosintetikos gaminami specialūs konteineriai. Jie pripildomi smėlio ir užkasami kopose. Taip smėlis sulaikomas nuo išplovimo. Jei didelės audros metu viršutinis sluoksnis ir nuplaunamas, kopagūbris toliau neyra", – pasakojo direktorius.

Pasak S.Budino, tai negirdėtas ir įdomus būdas apsaugoti kopas. Vadovo nuomone, šie metodas neturėtų reikalauti ir labai didelių investicijų.

"Apie kainas dar nepakalbėjome. Norėjome pamatyti patį principą. Tačiau neatrodo, kad šios priemonės įgyvendinimas kainuotų beprotiškus pinigus. Naudojamas paplūdimio smėlis, kurio turime", – tvirtino direktorius.

S.Budino teigimu, po susitikimo bus svarstoma, ką daryti toliau.

"Kopagūbrio apsauga užsiima Aplinkos ministerija. Dažniausiai naudojamos dvi priemonės. Kopos tvirtinamos žabtvorėmis. Taip pat paplūdimiai ties Palanga papildomi smėliu. Čia siūlomas būdas, kuris neleistų išnešti smėlio į jūrą", – komentavo direktorius.

Klaipėdoje sparčiausiai nyksta Pirmosios Melnragės paplūdimys. Būtent čia pirmiausia ir reikėtų taikyti kopagūbrio apsaugos priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kotas

kotas portretas
gaujoje visi savi ir Budinui nebus to vienintelio karto

Anonimas

Anonimas portretas
Budino varkes išlys į dienos šviesą vienakart

motas

motas portretas
O ka ziema su sniegu zadot daryti?Dar nesugalvojot?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių