Negyvas žuvis Smiltynėje renka talkininkų pajėgos (papildyta)

Apie penkiasdešimties žmonių komanda penktadienio rytą pradėjo valyti Smiltynės paplūdimį nuo negyvų žuvų.

Valymo darbai atliekami Klaipėdos savivaldybė iniciatyva.

„Šiuo metu valymo darbus atlieka įmonės „Švaros diena“ darbuotojai bei namų valdų talininkai iš Darbo biržos“, – aiškino savivaldybės Miesto tvarkymo poskyrio vedėja Irena Nachčiunova.

Darbai pradėti apie 8 val. ryte. Tikėtina, kad per penktadienį viso pajūrio nepavyks išvalyti, todėl gali būti, kad darbus teks vykdyti ir šeštadienį.

„Pirmuoju keltu persikėlė 30 žmonių, vėliau atvyko dar 20 talkininkų. Visi supranta, kad tai stichinė nelaimė, todėl rangovai labai geranoriškai nusiteikę. „Smiltynės perkėlos“ bendrovės administracija taip pat sutiko nemokamai perkelti talkininkus“, – aiškino I.Nachčiunova.

Su Klaipėdos savivaldybe dėl valymo darbų besiderėjusi privati įmonė, kuri ketino kompostuoti negyvas žuvis, savo planų atsisakė.

„Žuvys bus išgabentos utilizavimui į specialią įmonę Rietave. Ši įmonė atsiuntė savo transportą ir pažadėjo nemokamai priimti surinktas žuvis“, – aiškino I. Nachčiunova.

Kokia šių valymo darbų kaina savivaldybės darbuotoja negalėjo įvertinti.

„Tik tuomet, kai bus suskaičiuota kiek žuvų surinkta ir kokias išlaidas patyrėme, galėsime pasakyti lėšų sumą“, – aiškino specialistė.

Kol kas žuvys yra surenkamos ir pilamos į pajūryje važinėjantį traktorių, o šis krovinį gabena į netoliese pastatyta konteinerį.


Šiame straipsnyje: negyvos žuvys

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
Žuvys bus išgabentos utilizavimui . o nuo ko nugaiso ? atgal i jura sumeskit uz kilometro kitos zuvys sues

klaidos

klaidos portretas
Ne paplūdimį valė nuo žuvų, o žuvis rinko nuo paplūdimio. Metas išmokti rašyti, o redaktoriams metas išmokti redaguoti.

Žilvinas.

Žilvinas. portretas
Atvažiuoja padėti savanoris
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių