Neįgalieji iš Jekaterinburgo kviečia į nuotykius jūrose

Antradienį uostamiestį aplankę neįgalieji įrodė, kad nieko nėra neįmanomo. Žmones su negalia vienijantis tarptautinis projektas „Tvirtybės burės“ jau kelerius metus plaukioja audringomis pasaulio jūromis. Vienas suplanuotas maršrutas įgulą atvedė ir į Klaipėdą.

Prie Uralo kalnų esančio Jekaterinburgo miesto neįgaliuosius siejanti organizacija „Baltoji lazdelė“ tokias keliones organizuoja nuo 2011 metų. 2015 m. projektas turėtų baigtis.

Kiekviename kelionės aplink pasaulį etape komanda ant denio skiriasi. Organizatoriai priima visus norinčius plaukti: ne tik neįgaliuosius, bet ir sveikus. Žmones su negalia jachtose ar kitose vandens transporto priemonėse lydi patyrę jūrininkai. Tačiau projekto „Tvirtybės burės“ dalyviai ant denio nesnaudžia. Kiekvienas pagal savo sugebėjimus, sveikatą, atlieką paskirtus darbus.

Projektas „Tvirtybės burės“ jau plaukiojo prie Kroatijos, Tailando, Kipro krantų, pabuvojo Baikalo ežere ir Šiaurės jūroje.

Nors septintąjį etapą, skirtą plaukiojimui po Baltijos jūra latvių paskolintu katamaranu „Lover“ nepasisekė įveikti, kaip planuota, neįgaliųjų  ir sveikų žmonių įgula iš Ventspilio į Klaipėdą atvyko autobusu.

„Prastos oro sąlygos ir pakilusios bangos sumaišė kortas. Į Klaipėdos uostą atplaukti gražuoliu katamaranu neišėjo. Tačiau visus lietuvius – tiek sveikus, tiek turinčius negalią, skatiname prisijungti prie tolimesnių mūsų žygių. O jų dar tikrai bus“, – teigė judėjimo „Baltoji lazdelė“ iniciatorius O.Kolpaščikovas.

Į susitikimą organizuotą Klaipėdos miesto savivaldybės Tautinių kultūrų centre atvyko ir uostamiesčio savivaldybės bei Rusijos generalinio konsulato Klaipėdoje atstovai.

Klaipėdos miesto vicemeras Vytautas Čepas teigė, jog jam tenka susitikti su daugybe sveikų žmonių, kuriems kažkas nuolatos yra negerai.

„Dar blogiau – tokie asmenys savo gyvenime nieko nebando keisti. Neįgalieji mane stebina tuo, kad dažai atrodo laimingesni už negalios kamuojamus. Turbūt todėl, kad jie „treniruoja“ ir tobulina savo dvasią. Norėčiau tikėti, kad tokių kelionių ir projektų svečiai iš Jekaterinburgo suorganizuos dar ne vieną“, – kalbėjo V.Čepas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių