Uostamiestyje neįsijungė dalis gatvės žibintų

Klaipėdoje, Liepojos gatvėje, šeštadienio vakarą neveikė dalis gatvės apšvietimo žibintų. Buvo užtemęs ruožas ties gyvenamuoju „Dragūnų“ kvartalu, važiuojant iš šiaurinės miesto dalies į pietus.

Tamsios buvo ir pėsčiųjų perėjos, kur įrengtas kryptinis apšvietimas. Kitoje eismo arterijos pusėje, šoninėse gatvelėse apšvietimas veikė.

Šią savaitę problemų dėl Liepojos gatvės apšvietimo kyla nebe pirmą kartą. Jis buvo sutrikęs ir trečiadienį. Apie 22 val. dar nebuvo įsijungę dalis žibintų. Vėliau jie nušvito.

Klaipėdiečių akį traukė ir trečiadienio pavakarę ne laiku nušvitę žibintai centrinėje miesto dalyje. Jie plieskė, nors buvo šviesu.

Tada įmonės "Gatvių apšvietimas" atstovai aiškino, kad tokia situacija susidarė, nes buvo testuojama gatvės apšvietimo įjungimo programa. Tokie bandymai atliekami periodiškai. Stebima, ar sistema veikia be trukdžių, kad ateityje būtų išvengta nesklandumų.

Sistemos patikrinimas vyko visame mieste, bet tik šiaurinėje miesto dalyje žibintai įjungti anksčiau.

Anksčiau buvo pastebėta, kad kai kurios apšvietimo valdymo spintos neįsijungia automatiškai. Tai reikėjo padaryti rankiniu būdu. Dėl to ir surengtas patikrinimas. Jo metu viskas veikė sklandžiai. Jokių gedimų nebuvo nustatyta.

Miesto gatvių apšvietimas įsijungia automatiškai. Įmonės „Gatvių apšvietimas“ teritorijoje yra specialus įrenginys, matuojantis šviesos lygį. Kai sutemsta pakankamai, darbuotojas įjungia visą miesto apšvietimą kompiuteriu, paspausdamas vieną mygtuką.

Visas miestas nušvinta per 15–20 minučių. Žibintai įsižiebia radijo ryšio pagalba. Dėl to jie nušvinta ne visi iš karto. Pasitaiko atvejų, kai ne visos apšvietimo valdymo spintos įsijungia.

Tokiais atvejais konkrečią spintą bandoma įjungti rankiniu būdu kompiuteriu. Jei nepavyksta padaryti ir to, specialistai vyksta į vietą aiškintis, kodėl susidarė tokia situacija, ir šalinti gedimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inžinierius

Inžinierius portretas
Gatvių apšvietimo įjungimo valdymo sistema- tai sudėtingas technologinis įrenginys,kurio priežiūra reikalauja gerų radijo-elektronikos bei elektros-automatikos specifinių žinių. Kol šią sistemą kelis dešimtmečius prižiūrėjo specialistai - jokių problemų nekildavo. Įmonei vadovauti pradėjus naujam vadovui, kuris per pusmetį sugebėjo atsikratyti visais specialistais ir jų vietas užpildė draugeliais iš "vandenų", " geležinkelių ", ar partijos bičiulių artimųjų, neturinčių nieko bendro su reikiamu išsilavinimo ir žiniomis, prasidėjo visokie "bandymai" ir "testavimai" (ypač dienos metu!).Kyla klausimas, kodėl dėl kažkieno nekompetencijos yra švaistomos didžiulės mokesčių mokėtojų lėšos ir kas už tai atsakingas. Savivaldybės administracijai, kuri tiesiogiai prižiūri šią įmonę, tokie neatsakingi veiksmai matyt neįdomūs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių