Neįteisinusiems nelegalios išorinės reklamos - baudos

Klaipėdos mieste vykusių patikrinimų metu rasta neteisėtos reklamos, nustatyta, kad ne visi viešieji užrašai atitinka Valstybinės kalbos įstatymo reikalavimus, ne visa reklama įrengta turint Savivaldybės administracijos leidimą.

Penktadienį Klaipėdos miesto meras Vyrautas Grubliauskas išplatino kreipmąsi į juridinius ir fizinius asmenis, įrengiančius iškabas ir reklamuojančius parduodamas prekes ir teikiamas paslaugas. Jame primena, kad išorinę reklamą, įskaitant iškabas, galima įrengti visoje savivaldybės teritorijoje tik turint Savivaldybės administracijos leidimą, kad valstybinė kalba privaloma visuose viešuosiuose išoriniuose ir vidiniuose prekybos bei paslaugų teikimo vietų užrašuose.

Prie prekių ženklų, naudojamų juridinių asmenų, parduotuvių, kavinių, viešbučių ir restoranų iškabose, turi būti aiškiai matomas bendrinis tos vietos, parduodamų prekių ar teikiamos paslaugos (pvz., viešbutis, moteriški drabužiai, fotografo paslaugos ir t. t.) pavadinimas lietuvių kalba.

Už Savivaldybės tarybos patvirtintų Išorinės reklamos įrengimo Klaipėdos mieste taisyklių nesilaikymą bauda siekia nuo 500 iki 1 tūkst. litų.

Už Valstybinės kalbos įstatymo pažeidimą numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 200 iki 500 litų.

Įteisinti reklamas – įsigyti leidimus įrengti išorinę reklamą savivaldybės teritorijoje ir skelbti reklamose (iškabose) viešuosius užrašus valstybine kalba to nepadariusieji raginami iki gegužės 31 d. Pabrėžiama, kad neįvykdžius įstatymo reikalavimų iki nurodytos datos, Savivaldybės administracija imsis teisinių priemonių pažeidimams šalinti.

Informacijos dėl leidimo įrengti savivaldybės teritorijoje reklamą reikėtų teirautis Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriaus vyr. specialisto tel. 39 61 72. Iškilus klausimams dėl viešųjų užrašų, kreiptis į Viešosios tvarkos skyriaus vyr. kalbos tvarkytoją tel. 21 98 82, dėl reklamos projektų kreiptis į Architektūros ir miesto planavimo vyr. specialistą tel. 39 61 65.


Šiame straipsnyje: nelegali reklama

NAUJAUSI KOMENTARAI

baudos

baudos portretas
o kokias baudas duosite už nešvarius parkus neapšviestas duobetas gatves neišveštas šiukšles nenugenetus medžius nešvaru vandeni ir t.t

Meraui

Meraui portretas
ciulp sasyska

O

O portretas
ar bus galų gale baudos renkamos už reklamą, kurios tiek į pašto dėžutes prikemša, kad laikraščiai nebeįtelpa? Ir už reklamą, per kurią jokios TV laidos padoriai pažiūrėt negalima?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių