Nelegalai – ne savo noru?

Taksi vairuotojai guodžiasi nebeišgalintys sumokėti nuolat didėjančių mokesčių, todėl vis dažniau pasitraukia į pogrindį. Taksistu dirbantis klaipėdietis Alfonsas jau antrus metus keleivius veža nelegaliai, esą sąžiningai dirbdamas nepragyventų.

Penktadienį uostamiestyje Klaipėdos apskrities vyriausiojo komisariato pareigūnai kartu su viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" kontrolieriais gaudė eismo taisyklių pažeidėjus ir nelegalius vairuotojus.

Į dienos šviesą traukiant pogrindyje dirbančius asmenis siekiama sumažinti teisėtvarkos pažeidimų keliuose skaičių.

Reido metu patikrintos 178 transporto priemonės, užfiksuoti 24 pažeidimai, penki jų – dėl neteisėto keleivių vežimo lengvaisiais taksi automobiliais.

Dėl pažeidimų vykdant ūkinę komercinę veiklą įspėti du vairuotojai.

Šiais metais iš viso užfiksuota per 150 pažeidimų dėl nelegaliai teikiamų pavežėjimo ir taksi paslaugų. Neatgraso net 1,5 tūkst. eurų siekiančios baudos.

Keleivius nelegaliai vežantis taksistas Alfonsas stojo ginti pažeidėjų – esą nelegalais tampama ne dėl gero gyvenimo.

Paskutines kelnes baigia atimti.

"Lioviausi mokėti mokesčius, nes pragyventi tapo sudėtinga. Valdininkai apiplėšinėja sąžiningai dirbančius taksistus. Paskutines kelnes baigia atimti", – piktinosi taksistas.

Pašnekovas guodėsi esą mokesčių valstybei kasmet sumokėdavęs per 1 tūkst. eurų.

"Visi naiviai tiki, jog taksistų darbas yra pelningas. Sumokėjus mokesčius ir milžiniškas draudimo įmokas, dar tenka automobilį remontuoti, pilti degalų. Vandeniu juk nevažiuosi. Visa tai kainuoja nemažus pinigus", –  skundėsi vyras.

Anot jo, ateityje nelegalių vairuotojų Klaipėdos gatvėse veikiausiai padaugės.

"Norint išspręsti šią situaciją, reikia ne bausti ir gaudyti, o priimti įstatymų pataisą, kad žmonės galėtų užsidirbti padorią algą", – piktinosi vyras.

Gyventojai, pageidaujantys verstis savarankiška keleivių pervežimo veikla (teikti taksi, pavežėjimo paslaugas), turi įregistruoti individualiąją veiklą pagal pažymą ar steigti įmonę.

Vykdantieji individualią veiklą moka gyventojų pajamų mokestį, kurio dydis priklauso nuo apmokestinamųjų pajamų dydžio ir gali siekti nuo 5 iki 15 proc., valstybinio socialinio draudimo ir privalomojo sveikatos draudimo įmokas, kitus mokesčius, pavyzdžiui, tapus tarpininkų partneriais ir ėmus naudotis jų paslaugomis, jie taip pat turi mokėti PVM už tų platformų teikiamas paslaugas.

Būtinybė mokėti PVM bei registruotis PVM mokėtoju atsiranda, kai bendra per metus gauta atlygio suma iš šios veiklos viršija 45 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egidijus

Egidijus portretas
Idomu kodel vokieciuose maisto parduotuvese du pvm skirtingi.Uz maista 9proc.pvm uz ne maisto nepamenu tiksliai ar ne 18 ar kitoks skaicius.Cia tai super korumpuota.

Egidijus

Egidijus portretas
Ir teisingai daro kad nelegaliai kam tuos dermoedus islaikyti valdininkus.As tik uz.

keistuolis

keistuolis portretas
as uz nelegaluma kai valstybe korumpuota nieko kito nelieka daugiau pasitikejimo ir pirmyn i pogrindi palaikau ;)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių