Nelegaliame čeburekų versle – tūkstantinės dienos pajamos

  • Teksto dydis:

Atsitiktinis straipsnio autorės pokalbis su septyniolikmečiu iš Panevėžio, Šventosios paplūdimyje prekiaujančiu čeburekais, atskleidė ne tik tai, kiek uždirba lietuviškojo pajūrio čeburekų „magnatai". 

Atsitiktinis "Vakarinės Palangos" straipsnio autorės pokalbis su septyniolikmečiu iš Panevėžio, Šventosios paplūdimyje prekiaujančiu čeburekais, atskleidė ne tik tai, kiek uždirba lietuviškojo pajūrio čeburekų „magnatai“, bet ir kokie pasyvūs vietos pareigūnai, neva gaudantys nelegalus, - rašo "Vakarinė Palanga". 

„Blogą dieną vis tiek uždirbu 89 Lt. Iš čeburekų – daugiau nei 60 Lt, dar 20 Lt susirinkau arbatpinigių. Dirbame nuo 11 iki 15 val. Šiandien šeimininkui atidaviau per 200 Lt“, - atvirauja jaunas panevėžietis, šiais maisto gaminiais prekiaujantis jau ne pirmi metai.

Paklaustas, kiek iš viso žmonių dirba šeimininkui, jis nuoširdžiai dalijasi: „Mano grupėje – devyni žmonės, o grupių yra trys“. Taigi, nesunku suskaičiuoti: 27 žmonės parneša po 200 Lt. Iš viso gaunama 5 400 Lt per vieną dieną. Padauginkime iš 30-ies mėnesio dienų, ir gausime 162 tūkst. Lt pajamas. Ir tai – jau atmetus prekeivių uždarbį. Aišku, šie matematiniai skaičiavimai tinka tuo atveju, jei nelyja, nėra didelio vėjo, kai paplūdimiai būna tušti.

Kiekvienam prekeiviui per dieną priklauso po vieną nemokamą čebureką, o jei pageidauja suvalgyti jų daugiau, turi susimokėti už kiekvieną po litą.

Prekeivis už nakvynę šeimininkui per savaitę sumoka 57 Lt, bet to nė nejaučia. Tik juokiasi: „Čia mano trijų valandų darbas“.

Šią vasarą jaunuoliui dar nė karto neteko bėgti nuo pareigūnų, pernai – du kartus. Bet net jei ir būtų sučiuptas, – nesijaudintų. „Šeimininkas sumokėtų baudą“, - tikino.

Palangos miesto policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio viršininkas Aidas Šlečkus „Vakarinei Palangai“ sakė, kad baudos už čeburekų prekybą paplūdimyje siekia nuo 20 iki 100 Lt. Tačiau pabrėžė, kad neteisėti prekeiviai sulaikomi anaiptol ne kiekvieną dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apyvarta

Apyvarta portretas
tikiu, tokia apyvarta,ir tikiu, kad stogas yra.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Tinai, juk ten teorines pajamas skaičiavo, o ne pelną

motas

motas portretas
Pavydas!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių