Nemokama teisinė pagalba Klaipėdoje panaikinta neteisėtai

Vykdydama Klaipėdos miesto savivaldybės administracinę priežiūrą Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje nustatė, kad savivaldybės Administracijos direktorius rugpjūčio 4 d. išleido įsakymą, kuriuo nuspręsta, kad valstybės biudžeto specialiosios dotacijos lėšos, numatytos pirminės teisinės pagalbos funkcijai vykdyti 2009 m. išnaudotos, todėl Klaipėdos miesto savivaldybėje nutraukiamas pirminės teisinės pagalbos teikimas.

Įvertinusi įsakymo teisėtumą Kristina Vintilaitė nustatė, kad jis prieštarauja įstatymų teisės normoms.

„Tai, kad pirminės teisinės pagalbos teikimas yra savivaldybės administracijos direktoriaus kompetencijos klausimas patvirtina Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymo 15 straipsnio 1 ir 2 dalys. Šios teisės normos nustato, kad asmenys, norintys gauti pirminę teisinę pagalbą, turi teisę kreiptis į savivaldybės vykdomąją instituciją; pirminė teisinė pagalba turi būti suteikta iš karto, kai asmuo kreipiasi į savivaldybės vykdomąją instituciją; jeigu nėra galimybės iš karto suteikti pirminę teisinę pagalbą, pareiškėjui pranešama apie priėmimo laiką, kuris turi būti ne vėlesnis kaip 5 dienos nuo kreipimosi dienos. Savivaldybės Administracijos direktoriui išleidus Įsakymą dėl priminės teisinės pagalbos nutraukimo, Savivaldybėje nebeužtikrinamas Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos įstatymo ir Savivaldybės gyventojų teisės gauti pirminę teisinę pagalbą  įgyvendinimas“, - rašoma K.Vintilaitės rašte.

Įvertinusi išdėstytas aplinkybes K.Vintilaitė siūlo per savaitę nuo teikimo gavimo dienos svarstyti Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo panaikinimo klausimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių