Nemokamai maitintis galės daugiau skurstančiųjų

Uostamiestyje nemokamai maitintis galės daugiau sunkiai besiverčiančių žmonių. Ketvirtadienį miesto taryba pritarė pajamų dydžio, kurį gaudamas žmogus galėtų pasinaudoti šia paslauga, padidinimui.

Pastaraisiais metais mieste ženkliai sumažėjo žmonių, kurie gali gauti nemokamą maitinimą.

Prieš ketverius metus vidutiniškai per dieną tokia paslauga pasinaudodavo 200 asmenų. Dabar šis skaičius yra gerokai mažesnis ir siekia tik 85.

Aiškinama, kad tokių asmenų skaičius sumažėjo, kai keliais eurais buvo padidintos senatvės ar neįgalumo pensijos. Tad sunkiai besiverčiančių žmonių pajamos viršijo nustatytas valstybės remiamas pajamas, kurios siekia 204 eurus.

Atkreiptas dėmesys, kad pastarosios nebuvo keistos aštuonerius metus ir neatitinka realaus pragyvenimo lygio. Statistikos departamento duomenimis, 2015 m. skurdo riba vienam asmeniui buvo 259 eurų.

Pabrėžta, kad, nors sunkiai besiverčiančių asmenų pajamos šiek tiek padidėjo, jie to nepajuto. Nuolat auga infliacija ir kyla prekių bei paslaugų kainos. Tad poreikis gauti nemokamą maitinimą realiai nesumažėjo.

Būtent dėl šių priežasčių ir prašyta miesto tarybos didinti remiamų pajamų dydį iki 255 eurų. Siekiama, kad nemokamą maitinimą gautų daugiau žmonių.

Papildomų lėšų tokiam sprendimui įgyvendinti nereikės. Pagal 2014 m. lapkritį savivaldybės ir paramos fondo „Maisto bankas“ pasirašytą sutartį nemokamas maitinimas per dieną gali būti suteiktas iki 200 asmenų.

Prailgintas ir nemokamo maitinimo paslaugos laikas asmenims, kurie negali patys gaminti namuose. Iki šiol jiems paslauga teikta pusmetį, dabar tai bus daroma metus.


Šiame straipsnyje: nemokamas maitinimasmaitinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

skurdo riba vienam asmeniui buvo 259 eurų

skurdo riba vienam asmeniui buvo 259 eurų portretas
tai kaip pavadint tuos kurie net 200 eurų negauna. Jie nebe skurdžiai, o tik statistiniai vienetai vis dar gyvų ?

259 buvo kels iki 255

259 buvo kels iki 255 portretas
Nesupratau kazko.

Jus klounai

Jus klounai portretas
Tai visiems neimanoma pragyvent supistoj Lietuvoj
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių