Nemokami baldai klaipėdiečiams patiko

  • Teksto dydis:

Liepos mėnesį trijose Klaipėdos miesto didžiųjų atliekų surinkimo aikštelėse buvo pastatyti specialūs konteineriai nebereikalingiems baldams. 

Klaipėdiečių atvežtus išmetimui skirtus baldus aikšteles administruojančio Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) darbuotojai išrūšiuoja, ir tuos daiktus, kurie dar yra tvarkingi, deda į atskirą konteinerį bei aikštelės lankytojams siūlo juos pasiimti nemokamai. Keitimosi daiktais paslauga tapo tokia populiari, kad retas tvarkingas baldas užsilaiko konteineryje daugiau nei savaitę.

„Tai nėra mūsų išradimas. Keitimasis baldais ir nebereikalingais buities daiktais yra populiarus Skandinavijos, Vakarų Europos šalyse. Tačiau nesitikėjome, kad naujovė taip greitai išplis ir Klaipėdoje“, – sakė Ramunė Šličienė, KRATC Ekologinės infrastruktūros skyriaus viršininkė.

Pasak ekologės, aikštelių vadybininkai jau netgi sulaukia klaipėdiečių skambučių su prašymais, kad jiems rezervuotų baldus ir praneštų, kai atsiras virtuvės komplektas ar minkštas kampas. Tačiau tokie prašymai nėra įvykdomi.

„Aikštelės vadybininkai nėra pardavėjai, o visus į mūsų konteinerius atrenkamus baldus klaipėdiečiai gali apžiūrėti mūsų bendrovės interneto svetainėje. Kiekvieną savaitę nufotografuojame konteineryje esančius baldus ir fotografijas sukeliame į specialią rubriką „Keitimasis baldais“, – aiškino R. Šličienė.

Pagal nustatytą tvarką į Klaipėdos aikšteles atvežti tvarkingi baldai specialiame konteineryje yra saugomi 3 mėnesius. Jei jų niekam neprireiks – kartu su kitomis didžiosiomis atliekomis jie bus atiduodami utilizavimui. Tačiau kol kas dar nė vienas geros būklės baldas nesulaukė tokio likimo – visi randa naujus šeimininkus ir iškeliauja iš aikštelės tolesniam naudojimui.

Didžiųjų atliekų surinkimo aikštelės Klaipėdoje veikia Plieno g. 13, Tilžės 66A, Šiaurės pr. 30. Baldų fotografijas, aikštelių darbo laikus ir vadybininkų telefonus rasite http://kratc.lt/atlieku-tvarkymo-sistema/keitimasis-baldais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o taip

o taip portretas
saunuoliai Klaipediskiai....

Saulius stulpinas

Saulius stulpinas portretas
Gera idėja.daug yra žmonių kurie tuo dziaugiasi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių